Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Suzan Sabancı'ya stratejik görev - Makro Ekonomi Haberleri

        Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, düşünce kuruluşu Chatham House Mütevelli Heyeti'ne katıldı.

        Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Dinçer, Türkiye, Türkiye ve komşuları ile ilgili, ekonomi ve küreselleşme gibi konular hakkındaki kişisel tecrübe ve görüşlerini, Chatham House Mütevelli Heyeti ile paylaşacak ve Chatham House'nin dünyaca tanınan diğer üyeleriyle, Türkiye'nin ekonomik ve stratejik rolü üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.

        Bu arada, Chatham House, Akbank'ın desteğiyle ''Türkiye Projesi''nin başlangıcını kamuoyu ile paylaştı.

        Proje çerçevesinde, Türkiye'nin jeo-politik ve jeo-ekonomik konumundan kaynaklanan stratejik konular değerlendirilecek ve bu konuların özellikle Türkiye, İngiltere, ABD, Avrupa ve diğer ülkelerin ekonomileri ve politikaları üstündeki yansımaları analiz edilecek.

        Projede öncelikli konular arasında şu başlıklar bulunuyor:

        ''Türkiye'nin bölgedeki stratejik rolünün değerlendirilmesi ve kuvvetlendirilmesi. Türkiye'nin sürekli ekonomik ve sosyal kalkınmasında ve Türkiye'nin dış ilişkilerde/dış ticarette işbirliği içinde olan ülkelerle olan ilişkilerinin geliştirilmesinde Türk bankalarının ve şirketlerinin sağlayabileceği stratejik katkının belirlenmesi. Türk şirketlerinin global ölçekte görünürlüklerinin ve etkinliklerinin arttırılması. Türkiye'nin AB üyelik sürecinin değerlendirilmesi ve desteklenmesi.

        Suzan Sabancı Dinçer, konuya iliştin değerlendirmesinde, Akbank'ın, dünyanın en önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Chatham House'un, Türkiye'nin önemini vurgulayan projesini desteklemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

        Türkiye'nin dünyadaki en canlı ve stratejik ülkelerden birisi olduğunu, Türk şirketlerinin önümüzdeki dönemlerde global ölçekte çok önemli rolleri başarı ile üstleneceklerine dair inançlarının tam olduğunu vurgulayan Sabancı Dinçer, şunları kaydetti:

        ''Chatham House Mütevelli Heyeti bünyesinde, Türkiye ve diğer uluslararası konulardaki kişisel tecrübe ve deneyimlerimi, dünyaca tanınan dış ilişkiler uzmanları, iş dünyasının seçkin liderleri ve sivil toplum örgütü liderleri ile paylaşmaktan büyük memnunluk duyacağım.''

        Chatham House Direktörü Dr. Robin Niblett ise, Chatham House'nin, bu proje kapsamında, Türkiye'nin stratejik önemini, uluslararası arenada layık olduğu bir şekilde irdeleyen derin ve geniş kapsamlı aktivite ve araştırmaları yapmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

        ''Chatham House olarak özellikle bu projeye desteğinden dolayı Akbank'a müteşekkiriz ve Akbank ile bu alandaki çalışmaların en kısa zamanda başlamasını temenni ediyoruz. Ayrıca, Sayın Suzan Sabancı Dinçer'in Chatham House Mütevelli Heyeti'ne katacağı değerli kişisel tecrübe ve deneyimlerden yararlanacak olmamızdan dolayı da büyük memnuniyet duyuyorum.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa