Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para PepsiCo kârını yüzde 5.5 arttırdı - Makro Ekonomi Haberleri

        PepsiCo, 2009'un ikinci çeyreğinde gelir ve işletme karında artış gerçekleştiğini açıkladı.

        PepsiCo'nun ikinci çeyrek sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, sabit kur üzerinden hesaplandığında şirket net gelirlerinde yüzde 5,5, çekirdek fiyat/kazanç oranında yüzde 8'lik büyüme olduğu belirtildi.

        PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Indra Nooyi, tüm iş kollarında, inovasyonu hızlandırmak ve markalarını farklılaştırmak için Ar-Ge'ye büyük yatırım yaptıklarını ifade ederek, ''Öte yandan, gelecek yıllarda muazzam fırsatlar sunabilecek bir takım kilit pazarlara yatırım yapmanın tam zamanı olduğuna inanıyoruz'' dedi.

        Açıklamada, PepsiCo'nun, kilit pazarlarda büyüme stratejisinin bir parçası olarak, büyümede yüksek öncelik verdiği Çin'e, önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planladığına yer verildi.

        PepsiCo Finans Direktörü Richard Goodman, hedefli büyüme, disiplinli maliyet yönetimi ve odaklanmış işletme sermayesi yönetiminin, ikinci çeyrekte operasyonlarından ''büyük'' nakit akışı elde etmeyi sağladığını kaydederek, bu yıl operasyonlardan 6,4 milyar dolar nakit akışı sağlama yolunda olduklarını bildirdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa