Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para '2009'da sağlığa 38 milyar dolar harcayacağız' - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''2002 yılında sağlık hizmetlerine 8,7 milyar lira harcadık, 2009 yılında ise sağlık hizmetlerine 38 milyar lira harcayacağız'' dedi.

        Bakan Şimşek, Göllüce Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Tıp Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

        Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların sağlık hizmetlerinin en güzeline layık olduğunu ifade etti.

        Hükümet olarak, sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirten Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

        ''Hükümet olarak bizim felsefemiz, varlık sebebimiz vatandaşa hizmet etmektir. Sağlık konusunda, gerçekten Türkiye'de bir devrim yaşandı. İşi olsun olmasın, herkese 18 yaşına kadar sorgusuz, sualsiz olarak devletimiz sağlık hizmeti sunuyor. İmkanı olmayan vatandaşlarımız ise gerek devlet hastanelerinde, gerekse özel hastanelerde ve tüm sağlık merkezlerinde, sağlık hizmeti alabiliyor.

        Sağlık hizmeti çok önemli. 2002 yılında sağlık hizmetlerine 8,7 milyar lira harcadık. Sağlık hizmetlerine bu sene 38 milyar lira harcayacağız. Bu miktar, gerçekten vatandaşımıza verdiğimiz önemin en büyük göstergesidir. Vatandaşlarımız buna layık. Hükümet olarak, sağlık tesislerimizi güzelleştiriyoruz, eskiden olmadığı kadar daha geniş bir şekilde hastalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz, daha iyi sağlık hizmetleri verebilmek için çabalıyoruz.''

        Bakan Şimşek, İnayet Tıp Merkezi'nin yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti.

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de İnayet Topçuoğlu Tıp Merkezi'nin işletmesini üstendiklerini ve günde ortalama bin kişiye sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.

        Güzelbey, dar gelirli vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bir bölgede bulunan tıp merkezinde, sadece mahalle sakinlerinin değil, aynı zamanda çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların da sağlık hizmetleri alabildiklerine dikkati çekti.

        Asım Güzelbey, daha çok yeşil kartlı vatandaşların sağlık hizmeti aldığı Tıp Merkezi'nde laboratuvar, röntgen, modern yataklar, uzman doktorlar bulunduğunu, vatandaşa en iyi şekilde sağlık hizmetinin sunulduğunu da sözlerine ekledi.

        Bakan Şimşek ve beraberindekiler, açılış sonrasında Tıp Merkezi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı, çalışmaları yerinde izledi.

        Açılış törenine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Saad Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sağlık personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa