Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'İyi günlerde gelecek' - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ekonomik krizden dolayı zor günlerden geçtiğini, ama iyi günlerin de geleceğini söyledi.

        Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile görüştü.

        GTO bünyesinde kurulan, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) başarılarıyla Türkiye'de örnek olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Çok başarılı çalışmalarından dolayı Türkiye'de 17 ilde daha ABİGEM açılmasına vesile oldu. İnsanları müteşebbis, ihracatçı yapıyor ve girişimcilik eğitimi veriyor. Ticari mantıkla çalışıyor. Gaziantep ABİGEM, Türkiye'ye 17 ile ilişkin 30 milyon avroluk bir projeyi daha almasını sağladı'' dedi.

        Gaziantep'in birlik ve beraberlik sayesinde krizden en az etkilendiğini, Türkiye gezilerinde her yerde Gaziantep'i örnek gösterdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, ''Moral bulmak isteyenlere, Gaziantep'e gelmelerini söylüyorum. Zor günlerden geçiyoruz, ama iyi günler de gelecek'' dedi.

        Hisarcıklıoğlu daha sonra, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya geldi.

        Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Karuserci, GTO meclis salonunda düzenlenen toplantıda, Türkiye'de nüfusun yüzde 50'isi kadın olmasına karşın, girişimci kadın sayısının yüzde 6-7 civarında kaldığına dikkati çekti.

        TOBB'un kendilerine yüreklendirdiğini ve TOBB bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu'nun kısa zamanda 1000'den fazla üyeye ulaştığını ifade eden Karuserci, ''Kadına bakış açısı köklü bir değişime uğruyor. Gücümüze güveniyoruz'' dedi.

        Hisarcıklıoğlu da Gaziantep'in kadın girişimciler konusunda da ülkede öncülük yaptığını belirterek, Serpil Karuserci ve diğer Gaziantepli kadınları, genç kızlara ''rol model'' oldukları için teşekkür etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa