Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para AB'de işsizlik gençleri olumsuz etkiliyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Küresel ekonomik kriz AB'de en çok gençleri olumsuz etkilerken 15-24 yaş grubunda geçen yıl ilk çeyrek sonunda yüzde 14,6 düzeyindeki işsizlik oranı bu yılın aynı döneminde yüzde 18,3'e yükseldi.

        AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde gençler arasındaki işsizlik oranı erkeklerde yüzde 19,1 ve kadınlarda yüzde 17,4'e çıktı. İşsizlik oranları, bir yıl önce genç erkeklerde yüzde 14,6 ve bayanlarda yüzde 14,9 düzeyindeydi.

        Gençlerde özellikle erkekler arasında gözlenen hızlı işsizlik artışına, küresel krizin en fazla inşaat ve sanayi üretimi gibi erkek egemen sektörleri etkilemesi neden oldu.

        Eurostat, ilk çeyrek sonunda AB'de 5 milyon işsiz genç bulunduğunu bildirirken, 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranları İspanya'da yüzde 33,6, Letonya'da yüzde 31,8, Estonya'da yüzde 29,9, Litvanya'da yüzde 28,8 ve İrlanda'da yüzde 26,5'i buldu.

        AB'de gençler arasındaki en düşük işsizlik oranlarına sahip ülkeler ise yüzde 6,6'yla Hollanda, yüzde 9,5'le Avusturya, yüzde 10,1'le Danimarka, yüzde 10,8'le Kıbrıs Rum kesimi, yüzde 11,7 ile Çek Cumhuriyeti ve yüzde 12 ile Almanya şeklinde sıralandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa