Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Patates üreticisinin yüzü gülüyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Geçtiğimiz yıllarda üreticisini fazla memnun etmeyen patates, bu yıl hem verimlilik hem de fiyatlar açısından çiftçinin yüzünü güldürdü.

        İnegöl Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Sezai Çelik, patates sökümlerine devam eden çiftçileri ziyaret ederek, bir süre görüştü.

        Patatesin toptan kilosunun 70 kuruştan alıcı bulduğunu ifade eden Çelik, patates üreticisinin bu sezon, son 20 yılın en karlı yılını geçirdiğini söyledi.

        Temennilerinin bundan sonraki yıllarda da çiftçinin aynı şekilde kazanç sağlaması yönünde olduğunu dile getiren Çelik, ''Son yıllarda küresel ısınma ve çeşitli nedenlerle verim alamayan ve fiyatların düşük olması nedeniyle ancak maliyetlerini karşılayabilen çiftçimizin yüzü bu kez güldü. Geçtiğimiz kış mevsiminin bol yağışlı geçmesinin bunda büyük rolü var'' dedi.

        Patates üreticileri ise ekilen tohumdan, tarlanın bakımına kadar büyük bir titizlikle çalıştıklarını ve sonuç itibarıyla yüzlerinin bu yıl güldüğünü ifade etti.

        Bilinçli üretim yaparak üründe büyük verim elde ettiklerini vurgulayan üreticiler, ''Geçtiğimiz yıllara göre ürünlerimizin verimleri ve değeri bu yıl bizleri gerçekten memnun etti. En son 1988 yılında bu sezona yakın karlı bir üretim gerçekleştirmiştik. Bu yıl da patatesten zarar etseydik İnegöl'de hiçbir çiftçi bu ürünü ekmezdi. Bu yıl verimin iyi olması ile borçlarımızı ödeyebileceğiz'' diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa