Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Trabzon'da fındık toplama tarihleri belirlendi - Makro Ekonomi Haberleri

        Trabzon'da fındık toplama tarihleri belirlendi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Trabzon'da fındık toplama ve ihraç tarihlerinin tespiti için Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü yetkilileri başkanlığında Tarım İl Müdürlüğü, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Ziraat Odası, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü ve Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Trabzon Grup Başkanlığı temsilcilerinden oluşan komisyonunun toplandığı belirtildi.

        Toplantıda komisyonun, Trabzon'da fındık toplama başlangıç tarihlerini, sahil kesimi için 7 Ağustos, orta kesim için 12 Ağustos, yüksek kesim için 18 Ağustos olarak belirlediği kaydedildi.

        Açıklamada, bölge içinde ürünün tespit edilen tarihten daha önce olgunlaştığını iddia ederek müracaat edenlerin olması halinde, bunların müracaatı üzerine ayrıca inceleme yapılarak komisyonca gerekli kararın verileceği ifade edildi.

        Toplantıda ayrıca, sahil kesiminde toplanan fındığın 10 Ağustos, orta kesimde toplanan fındığın 15 Ağustos, yüksek kesimde toplanan fındığın ise 21 Ağustos'tan önce ihraç edilmemesine karar verildiği bildirildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa