Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'İkinci firma olmayı başardık' - Makro Ekonomi Haberleri

        Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Atlasjet'in Türk Hava Yolları'nın (THY) yanında tercih edilen ikinci alternatif bir marka olmayı hedeflediklerini belirterek, bunu başardıklarını söyledi.

        İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) üyelerinin Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen tanışma yemeğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ersoy, havacılık sektöründe dünya genelinde ve Türkiye'de uçuşlarda, yüzde 30 oranında bir daralma olduğunu belirtti.

        Ersoy, havacılık firmalarının bu daralmadan en az etkilenmek için birtakım tedbirler aldığını, bu tedbirler çerçevesinde fiyat indirimleriyle başka segmentteki yolcuların uçaklara alındığını ve doluluğun tekrar yakalandığını kaydetti.

        Uçaklardaki yolcu dolululuk oranının artmasının, kış sezonu ile karşılaştırıldığında yaz sezonunda normal olduğunu dile getiren Ersoy, şu anda yaşanan yoğunluğun yaz sezonundan kaynaklandığını bildirdi.

        Ersoy, döviz kurundaki değişmenin sektörü yüzde 100, petrol fiyatlarındaki değişimin ise yüzde 35 etkilediğini ifade ederek, petrol fiyatlarındaki düşüşün sektöre yardımcı olduğunu, bu düşüşün olmaması durumunda şirketlerin döviz artışından dolayı maliyetleri karşılayamayacağını söyledi.

        Dünyadaki ekonomik gelişmeleri çok önceden öngördüklerini dile getiren Ersoy, maliyetleri düşürücü önlemler aldıklarını, uçak tiplerini değiştirerek maliyetleri yarı yarıya azaltmayı başardıklarını söyledi.

        ''AYRI BİR MODEL OLUŞTURDUK''

        Murat Ersoy, bu yılki ciro hedeflerinin 250 milyon dolar olduğunu, bu hedefe ulaşacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

        ''Sektörde rekabet sadece fiyata dayalı bir rekabet değil, biz ayrı bir model oluşturduk. Biz yolcu seyahatini daha konforlu ve daha kolay hale getirdik. Tamamen farklı bir segmente oynuyoruz. Bizim bir sloganımız var 'Biz ikinciyiz' diye burada algılatmaya çalıştığımız ve kamuoyunun da algıladığı bu. Biz Türk Hava Yolları'nın (THY) yanında, tercih edilen, yanında bakın, sonra değil, ikinci alternatif marka olmayı hedeflemiştik. Bu marka olmayı başardık.

        Bizi beyaz yakalı grup daha çok tercih ediyor ve THY'nin yanında, alternatif marka olarak tercih ediyor. Bizim yolcumuz diğer özel hava yollarına gitmiyor. Bizim yolcumuz THY ile bizim aramızda giden yolcu. Biz farklı bir segmenti taşıyoruz, Onun için aşağıda ne yaparlarsa yapsınlar bizi çok fazla ilgilendirmiyor. O grup otobüs segmentiyle rekabet eden bir model, bizim anlayışımız tamamen bundan uzak.''

        Yolcularının kendilerinin misafiri olduğunu ve Türk misafirperverliği ile yolcuları ağırladıklarını vurgulayan Ersoy, ''Tamamen farklı bir algılama ile piyasada yer alıyoruz. İş anlayışımızda devir yolcuyu kazanma devri, kaybetme devri değildir'' dedi.

        Ersoy, bu yıl herkesin mevcut operasyonlarını güçlendirme yoluna gittiğini dile getirerek, 12 uçakları bulunduğunu ve bu sayının 2010 yılında 15 uçağa çıkacağını sözlerine ekledi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa