Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Memur emeklilerine müjde - Makro Ekonomi Haberleri

        Emekli, malullük, vazife malullüğü, dul ve yetim aylığı alanlara fark tutarları 1 Temmuz 2009’dan geçerli olmak üzere 24 Temmuz’dan itibaren ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, kamu personelinin maaşlarının hesabına esas tutulan katsayıların 2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile yeniden belirlendiği hatırlatıldı.

        1.8 MİLYON KİŞİYE ÖDEME

        Bu çerçevede, Emekli Sandığı Kanunu hükümlerince emekli, adi malullük, vazife malullüğü dul veya yetim aylığı alanların aylıklarında 1 Temmuz 2009’dan geçerli olmak üzere oluşan fark tutarlarının yarından itibaren ödeneceği belirtildi. Bu durumdaki 1 milyon 816 bin 961 kişinin fark tutarlarının aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerine gönderileceği bildirildi.

        Açıklamada, aylıklarını üçer aylık dönemler halinde alanlardan, 1. grupta aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık, 2. grupta aylık alanlara temmuz ve ağustos ayı olmak üzere 2 aylık, 3. grupta aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayı olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirileceği bildirildi. Aylıklarını birer aylık olarak alanlara ise temmuz ayına ait 1 aylık tutarında aylık farkı ödeneceği kaydedildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa