Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Pegasus Kırgızistan'da şirket kuruyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Pegasus Havayolları, sermayesinin yüzde 50'si Pegasus'a ait olmak üzere, Kırgızistan Devlet Havayolu şirketiyle iç ve dış hatlarda ucuz seferler düzenlemek üzere ortak bir şirket kurulmasına karar verdi.

        Kırgızistan Hükümet Sarayı'nda, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Kırgızistan Devlet Havayolu Şirketi Müdürü Egemberdi Mirzabekov tarafından iki havayolu şirketi arasında bir ortak havayolu şirketin kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

        Pegasus Havayolları yönetimi, Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Ömürbek Babanov ile biraraya geldiği toplantıda, anlaşmanın ayrıntılarını ele aldı.

        Babanov ile İstanbul'da tanışma fırsatını yakaladığını ve ondan sonra Kırgızistan sevdasının başladığını belirten Ali Sabancı, ''Babanov bize, ülkesine yatırım çağrısı yaptı. Kırgızistan'ı gördük ve kararımızı verdik'' dedi.

        Sabancı, bu yıl kasım ayından itibaren Kırgızistan'da hükümetin desteğiyle havayolu taşımacılığını lüks olmaktan çıkaracaklarını ve modern havacılığa başlayacaklarını söyledi.

        Babanov da Pegasus Havayolları heyetini Kırgızistan'da görmekten mutlu olduğunu dile getirerek, hükümet adına, Kırgızistan'a yatırım yapma kararı alan Sabancı'ya teşekkür etti.

        Babanov konuşmasında, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin en üst düzeyde olduğunu, bunun böyle süreceğinden emin olduğunu vurguladı.

        Kırgızistan'ı Avrupa ve Arap ülkelerine bağlayacak olan projenin ülkeye yabancı yatırımcıyı getireceğini düşündüğünü belirten Babanov, diğer ülkelerle ilişkilerinin ilerlemesine katkı sağlanacağını bildirdi.

        Pegasus sayesinde ülkede havacılık sektöründe rakip havasını oluşturacaklarını ifade eden Babanov, hükümet olarak Pegasus'a, sözkonusu projenin yaşama geçirilmesinde destek olacaklarını, İpek Yolu'nu yeniden canlandıracaklarını vurguladı.

        Anlaşma çerçevesinde Pegasus'un, Kırgızistan'da iç hatlarda kullanılmak üzere devlet havayolu şirketine 2 adet uçağını tahsis edeceği ve toplam 5 uçakla kasım ayı itibariyle çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

        Ortak kurulacak şirketin isminin gelecek aylarda açıklanacağı, Pegasus'un kasım ayından itibaren öncelikle Bişkek–İstanbul, Bişkek–Dubai, Bişkek-Seul, Bişkek-Astana ve Bişkek-Moskova seferlerini yapacağı kaydedildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa