Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Ekonomiyi uçurumun kenarından döndürdük' - Makro Ekonomi Haberleri

        ABD Başkanı Barack Obama, yönetiminin aldığı ve Kongrenin desteklediği isabetli kararlar sayesinde ülke ekonomisini uçurumun kenarından döndürdüklerini söyledi.

        Obama, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ülkede en çok konuşulan konu olan sağlık sigortası reformuna ilişkin soruları yanıtlarken, genel olarak ekonomiye değindi. "Bu kriz, Wall Street'in, başkalarının paralarıyla olağanüstü büyük riskler alması sonucu ortaya çıktı" diyen Obama, buna karşılık aldıkları önlemler ile finansal sistemin çökmesinin önlendiğini belirtti.

        Finansal sistemin dengeli olduğunu anlatan Obama, bu tür krizlerle bir daha karşılaşılmaması için mali denetim reformu üzerine çalıştıklarını söyledi.

        Obama, halen sağlık sigortası sisteminde 47 milyon Amerikalının sigortasının olmadığını, olanların önemli kısmının giderek artan sigorta primlerini ödeyemediğini, sigorta şirketlerinin de müşterilerine birçok durumda gerekli hizmeti sunmadığını anlattı. Bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini belirten Obama, yeni sağlık sigortası reformunun bu yıl yasalaşması konusunda kararlı olduğunu kaydetti.

        Muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti ve bazı Demokrat Kongre üyeleri, olağanüstü yüksek masrafa yol açacağı gerekçesiyle Obama'nin reform önerisine karşı çıkıyor. Obama ise, sağlık sigortası reformunun bütçe açığını artırmayacağını, tersine azaltacağını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa