Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Ara eleman sıkıntısı çekilmeyecek' - Makro Ekonomi Haberleri

        Yalçıntaş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurul toplantısında alınan tek katsayı uygulamasını değerlendirdi. Yalçıntaş, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

        ''Türkiye'nin insan kaynağı planlaması açısından çok önemli bir adım. YÖK hem öğretim tarafında bir büyük adaletsizliği gidermiş hem de mesleki ve teknik eğitimin önünü açarak iş dünyasının sesine kulak vermiştir. Türkiye ekonomisinin geleceğini belirlemede en önemli unsur olan mesleki eğitimin önündeki en büyük engeli kaldırarak, mesleki eğitimin geleceğinin Türkiye'nin geleceği olduğunu görmüştür. İş dünyası olarak, mesleki eğitim tekrar Türk gençliğinin gündemine taşıyan YÖK üyelerine müteşekkiriz.

        Yükseköğretim Kurulu, Türk sanayi ve ekonomisi için tarihi bir karara imza atmıştır. Kurul, üniversiteye girişte mesleki ve teknik lise öğrencileri aleyhine olan katsayı eşitsizliğini gidermek suretiyle, bu okulları yeniden cazip hale getirmiştir. Gençlerimiz artık üniversite sınavlarında puan kaybı endişesi taşımadan meslek liselerine gidebilecekler. Böylece sanayimizin hayati ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacı da daha sağlıklı bir şekilde karşılanabilecek.''

        Yalçıntaş, üniversiteye girişte tek katsayı uygulaması ile Türkiye'nin gerçeği olan sınırlı sayıdaki üniversitelerden birisini kazanamayan gençlerin, mesleksiz ve işsiz kalmasının önüne geçileceğini vurguladı.

        Üniversiteyi kazanamayan bir gencin, mesleki ve teknik liselerde öğrendiği branşta daha kolay bir şekilde iş bulabileceğini belirten Başkan Yalçıntaş, şunları kaydetti:

        ''İstanbul Ticaret Odası olarak biz, göreve geldiğimizden bu yana sanayimizin meslek sahibi gençlerimize olan hayati ihtiyacını sürekli olarak ve her platformda vurguladık. Bu konu ile ilgili pek çok girişimde bulunduk, kampanyalar yaptık. İşte YÖK;ün aldığı bu karar, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak, hem de genç işsiz oranını da düşürecektir. Bu kararı alan saygın YÖK üyelerini İstanbul iş alemi adına tebrik ediyorum.''

        Yalçıntaş, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında dünya ekonomisinde ilk 10 içerisinde yer alma hedefini perçinlemesi ve yüksek katma değer üreten sektörlerde daha iddialı olabilmesinin, uzman personel açığını kapatmasıyla mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa