Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Airship One: Geleceğin uçağı - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Güneş enerjisi ile çalışan hibrid Airship One konsept hava taşıtı uçak ile zeplinin bir karışımı. Bu karşım tasarımın çıkış noktası ticari havayollarının korkunç düzeyde olan yakıt masrafının önüne geçmek.

        Airship One çevresini saran havadançok azıcıkdaha ağır böylece havada kalmak için diğer hava taşıtlarına göre çok daha az güç ve enerji harcıyor ve rahatlıkla 120mph hızda gökyüzünde süzülebiliyor.

        Gövdesindeki güneş panellerinden gelen enerjiyle çalışan DC motorları uçuş esnasında gerekli olan itme gücünü sağlarken kalkış için ihtiyaç duyulan güç de bio-dizel jeneratör tarafından tedarik ediliyor. Normal uçakların aksine kalkış ve inişleri bir helikopter gibi dikine yapabiliyor.

        Bu taşıtın yarı-sert gövde yapısı, karbon fiber paneller, alüminyum ve güçlendirilmiş PVC'den oluşuyor. Gövde boşluklarıalev almayanhelyum gazı ile doldurulmuş. 25 kişilik lüks seyahat şartlarıylayolcu taşıma ve 30 tonluk yükkapasitesiyleAirship One yakın gelecekte çevreci ve ucuz hava taşımacılığı sunmaya hazırlanıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa