Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bakanlıktan 'ekonomik tedbir' açıklaması - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, ''Orta vadeli program karara bağlanmadığı ve çalışmalar da henüz tamamlanmadığı halde herhangi bir çalışmayı karara bağlanmış bir çalışma gibi değerlendirmek doğru değildir. Bu çerçevede, orta vadeli program yayınlanmadan yapılacak her değerlendirme ve yorum geçerlilik taşımamaktadır'' denildi.

        Ekonomik program hazırlığı çerçevesinde teknik çalışmaların sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Bu çalışmalar çerçevesinde çok sayıda teknik görüş ve öneriler geliştirilmektedir. Bu her dönemde bu tür çalışmalarda olagelen bir durumdur. Önemli olan uygulamaya konulacak ekonomik programda karara bağlanmış olan politikalardır. Bu politikaların belirleneceği temel doküman ise orta vadeli programdır.

        Bu nedenle orta vadeli program karara bağlanmadığı ve çalışmalar da henüz tamamlanmadığı halde herhangi bir çalışmayı karara bağlanmış bir çalışma gibi değerlendirmek doğru değildir. Bu çerçevede, orta vadeli program yayınlanmadan yapılacak her değerlendirme ve yorum geçerlilik taşımamaktadır.''

        Açıklamada, ayrıca bakanlık tarafından üzerinde çalışılan bir tedbir çalışması da bulunmadığı belirtilerek, bu kapsamda yetkili birimler tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı sürece bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa