Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sudan ile anlaşma imzalandı - Makro Ekonomi Haberleri

        Çağlayan'ın makamındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin ardından heyette yer alan Sudanlı işadamlarıyla Türk işadamları arasında, toplam 27 milyon dolar değerinde 2 anlaşma imzalandı. Anlaşmaların konusunu, Sudan'da ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlar ve veteriner ilaçları oluşturdu. Anlaşmalara, Sudanlı CMS firması ile Medikal 2000 Tıbbi Cihazlar-İleri Teknoloji A.Ş ve Arma Veteriner İlaçları Firması yetkilileri imza koydu.

        Bakan Çağlayan, imza sırasında yaptığı konuşmada, Sudanlı Bakan Hamid ile rollerini ''nikah şahitliğine'' benzetti ve espriyle ''Bu nikahtan hayırlı evlatlar bekliyoruz. Yani nedir hayırlı evlat? İşbirliğinin gelişmesi, dış ticaret hacminin büyümesi'' dedi.

        Çağlayan, Sudan ile ikili işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade ederek, yakın zamanda geniş bir işadamı heyetiyle Sudan'a ziyarette bulunacağını söyledi.

        Görüşmenin ardından Çağlayan, Endonezya Cumhurbaşkanının Ortadoğu Özel Temsilcisi Alwi Shihab'ı kabul etti. Basın mensuplarının görüntü aldığı görüşme, daha sonra kapalı devam etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa