Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Balkanlarda Türk sermayesi görmek istiyoruz' - Makro Ekonomi Haberleri

        Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye ile işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydederek, ''Balkanlarda strateji açısından Türk sermayesini orada görmek istiyoruz'' dedi.

        Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ve Makedonya'daki Türk Demokrasi Partisi Başkanı Kemal Hasipi'nin de aralarında yer aldığı heyet, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ı Dış Ticaret Müsteşarlığındaki makamında ziyaret etti.

        Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de bir süre önce Makedonya'ya gittiğini anımsatarak, Devlet Bakanı Nezir'in ziyaretinin iade-i ziyaret niteliği taşıdığını söyledi.

        İki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Çağlayan, bu yöndeki temasların devam edeceğini kaydetti.

        Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de konuşmasına, ''Anavatan Türkiye Cumhuriyetinde bulunmaktan mutluyuz'' diyerek başladı. Türkiye'nin Makedonya için ''dost ülke'' olduğunu dile getiren Nezir, Türkiye'nin Makedonya'yı tanıyan ilk devlet olduğunu, bundan da büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

        Türkiye'yi yakından takip ettiklerini ifade eden Nezir, özellikle parti olarak Türkiye Cumhuriyeti politikasını dikkatle izlediklerini, bunun ''ilerisinde gerisinde sağında ya da solunda kalmak istemediklerini'' dile getirdi.

        İki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar hakkında da kısaca bilgi veren Nezir, Eylül, Ekim ayı gibi Türkiye'de Ekonomi İş Forumu düzenlemek istediklerini belirtti. Nezir, ''Bizler Balkanlarda strateji açısından Türk sermayesini orada görmek istiyoruz'' dedi.

        Nezir, Çağlayan ile yaptığı görüşmenin ardından bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşme yapacaklarını bildirdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa