Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kontrolörlerin hataları FAA'ya bildirilmeyecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi (FAA), bünyesindeki 15 bin hava trafik kontrolörünün üzerindeki stresi azaltmak ve işlerini kolaylaştırmak için harekete geçti. FAA ve Ulusal Hava Trafik Kontrolörleri Birliği yeni bir sendika sözleşmesi üzerinde görüşmeler yaptı.

        FAA’dan yapılan açıklamaya göre kontrolörlerin operasyonel hatalarından kaynaklanan suçlama ve cezalandırma kültürü ortadan kaldırılmak isteniyor. FAA Yöneticisi Randy Babbitt, “Bundan böyle FAA’nın genel merkezine gönderilen operasyonel hataları içeren raporlarda kontrolörlerin isimleri yer almayacak. Kontrolörlerin kimliği sadece olayın geçtiği tesiste bilinecek, gerekli eğitimler ve disiplin cezaları burada verilecek” şeklinde konuştu.

        Kontrolörlerin hatalarından dolayı sorumlu tutulacağını vurgulayan Babbitt, “ancak bu olayların niye olduğuna ve önlemek için ne yapılabileceğine odaklanmayı tercih ediyoruz” dedi.

        Kontrolörler hata yaptıklarında çok büyük bir sorun yaratmadığı sürece görevlerinden otomatik olarak uzaklaştırılmayacak FAA bu değişiklikler kontrolörler için cezalandırmayan raporlama sistemine geçişin bir parçası olarak yaptı. Hava Trafik Güvenlik Eylem Programı ülkenin üçte birinde uygulanıyor ve kontrolörler ile diğer çalışanların güvenlik problemlerini, olay adli bir olaya yol açmadıysa, ceza alma korkusu duymadan rapor etmesini sağlıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa