Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Migros hedef büyülttü - Makro Ekonomi Haberleri

        Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin 17 temmuz cuma günü yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince, finansal ve yatırım ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ile MH Perakendecilik T.A.Ş ve grup şirketleri arasında imzalanan finansman sözleşmesi kapsamında ek sözleşme imzaladığı belirtildi.

        Sözleşme uyarınca şirkete tahsis edilen kredinin 68 milyon 835 bin avro tutarındaki kısmının mayıs 2015 vadeli ve 1 milyar 170 milyon 235 bin avro tutarındaki kısmının mayıs 2018 vadeli olmak üzere toplam 1 milyar 239 milyon 70 bin avro olduğu ifade edilen açıklamada, kredi veren bankalar lehine MH Perakendecilik ve T.A.Ş'ye ait Migros Ticaret A.Ş hisselerinin teminat gösterildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

        ''Şirketin hem finansal ihtiyaçlarına kaynak yaratacak hem de büyüme programını destekleyecek bu kredinin koşulları, Migros Ticaret A.Ş'nin bugünkü finansal performansının ve uzun vadede şirketin büyüme potansiyeli ile ulaşacağı konumunun göstergesidir. Şirketimizin ana stratejisi büyüme odaklıdır. Bu kapsamda, Şirketimiz 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere 4 yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu organik büyüme programının yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek, şirketin değerini ve nihayetinde hissedar değerini artırmak için çaba gösterilecektir.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa