Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Avrupa pazarının nasıl şekilleneceğini bilmek zor - Makro Ekonomi Haberleri

        Kapılarını 2 Ekim’de açan Paris Otomobil Fuarı’nda adeta yenilik fırtınası esiyor. Üreticilerin yeni model ve konseptleriyle adeta gövde gösterisi yaptığı bu şölende, üst düzey yöneticiler de gazetecilere yeni modelleri ve planlarıyla ilgili açıklamalar yapmak üzere hazır bulundu. Fiat Binek ve Ticari Araçlar CEO’su Lorenzo Sistino da Fiat modellerine ve yaşanan finansal krize yönelik sorularımızı yanıtladı.

        Türkiye'de üretilen Linea'nın sınıfında önemli bir yer edindiğini ve bu otomobilin Avrupa'daki satışlarından çok memnun olduklarını dile getiren Sistino, dünyadaki finansal kriz hakkındaysa ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Fiat'ın bu dönemde pazar payını artırmaya gayret edeceğini belirten Sistino, 2009’da Avrupa pazarının nasıl şekilleneceğini tahmin etmenin güç olduğunu dile getirdi ve ekledi: "Önümüzdeki dönemde değişime ayak uyduran markalar başarılı olacaktır."

        Sistino, Fiat standının en gözde modeli olan “500” hakkındaysa şunları söyledi: “Fiat 500’ümüz ilk sunulduğu günden bu yana toplamda 260.000 adet sipariş aldı. Lansmanının yapıldığı her ülkede çok iyi satış adetlerine ulaşıyoruz. Otomobilin ülkenizdeki satışına İstanbul Autoshow’da gerçekleştirilecek olan lansmanıyla birlikte başlayacağız. Ancak Türkiye’de yüksek satış adetlerine ulaşmayı beklemiyoruz. Çünkü ülkenizde bu tarz otomobillerin tercih edilme oranı pek yüksek sayılmaz. Fiat 500 ile Türkiye’de Fiat markasının imajını yükseltmeyi hedefliyoruz. Otomobilin pek çok farklı versiyonu olacak. Fiat 500 Abarth’ın ardından Paris’te de “500 by Diesel”i tanıttık. Önümüzdeki 6 ay içerisinde de Fiat 500’ün cabrio versiyonuyla tanışacaksınız. Otomobilin yıllık 120.000 adetlik üretim kapasitesini 195.000 adete yükselttik. Seneye de yine 500 odaklı davranarak konumumuzu korumayı ve pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz.”

        Fuar’da gazetecilerle birlikte olan Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş da krize yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Türkiye pazarına ilişkin kötümser bir tahminde bulunmanın çok zor olduğunu dile getiren Baş, dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye çok ağır bir etkisinin olmayacağını düşündüğünü ifade etti. Türkiye otomotiv pazarında son 3 aylık dönemin önemine işaret eden Baş, Eylül ayının kötü geçmediğini aktardı. Okan Baş üretime verilen aralar konusundaysa "Dengelemeler mutlaka olacaktır ancak bu kriz boyutunda olmayacaktır. İniş çıkışlarda esneklik mutlaka olur. Üretime bir süre ara verilmesi anlık yapılan dengelemelerdir. Bunu herkes yapabilir" şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa