Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İstanbul - Bursa 1 YTL - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul Deniz İşletmeleri (İDO)'nin geliştirdiği 'Dinamik Tarife' isimli projeyle biletini erken alanlar Yenikapı'dan Bursa'ya feribotla 1 YTL ücret ödeyerek gidebilecek. Dinamik fiyatlandırma sistemi için gerekli yazılım ve işlemlerin tamamlandığını belirten İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, "Havayolları, oteller, araç kiralama şirketleri, teknoloji marketleri ve perakendeciler tarafından sıklıkla uygulanan bu yöntemi İDO'da uygulamaya geçirerek hızlı feribot hatlarında doluluk oranlarını artırmayı ve müşteri talebini daha rahat yönlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yoğunluğu az olan hatlarımızda atıl kapasiteyi dolduracağız. Yolcu yoğunluğu yüksek olan hatlarda da maksimum kâra ulaşmayı düşünüyoruz." dedi.

        Paksoy'un verdiği bilgiye göre Dinamik Tarife'de şehirlerarası seferlerde ilk yüzde 10'luk dilim en ucuz bilet, son yüzde 10'luk dilim ise en pahalı bilet olacak şeklinde düzenlenecek. Biletlerin kalan yüzde 80'lik dilimi de yüzde 30 veya 40'lık dilimler halinde fiyatlandırılacak. En çok talep gören günlerdeki seferler için de tarife dilimleri geliştirilecek. Bu sayede bilet talebi dağıtılmış olacak. Yolcular seyahat planlarında zaman kadar fiyat uygunluğuna göre de planlama yapabilecek.

        Hazırlanan yeni Dinamik Tarife bilet sistemi ile her geçen gün taşıdığı yolcu ve araç sayısını artıran İDO'nun daha ucuz yolculuk imkanı sunacağını belirten Paksoy, şunları söyledi: "Yeni bilet sistemimize geçerek yoğunluğu az olan hatlarda atıl kapasiteyi doldurarak, yoğunluğu yüksek hatlarda kâr oranımızı daha da artırmayı düşünüyoruz. Sistem ile yolcularımızın taleplerini yönlendirerek, daha programlı yolculuğu teşvik edeceğiz. Proje ile müşteri memnuniyetini artıracağız. Bu sistem ile internet ve çağrı merkezinden yapılan bilet satışlarımızı artırarak terminal ve gişelerdeki satış yoğunluğunu azaltacağız."

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa