Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Paketi destekleyenlerin sayısı artıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Kurtarma paketinin ABD Senatosu'nda kabul edilmesi, temsilciler meclisi üzerinde baskı oluştururken, finansal krizin, reel ekonomiye yayılma kaygısı da bir başka baskı unsuru olarak ortaya çıkıyor.

        Temsilciler meclisinde, özellikle Cumhuriyetçi parti mensubu parlamenterlerden, pakete sıcak bakanların artış gösterdiği kaydediliyor.

        Analistler, New York Menkul Kıymetler Borsası'nın da rekor düzeyde değer kaybetmesinin, temsilciler meclisi üzerinde önemli bir baskı oluşturduğunu ifade ediyorlar.

        ABD Başkanı George W. Bush ile Kongrenin önde gelen isimlerinin de, bütün dünyanın kendilerini izlediğinin altını çizerek bu kez iyi bir sınav verme konusunda, temsilciler meclisinde lobi yaptıkları belirtiliyor.

        Bu arada, analistler, 700 milyar dolarlık paketi reddeden parlamenterlerin, tasarıya, yaklaşık 20 milyon orta gelirli ABD'liyi doğrudan etkilemesi beklenen yaklaşık 150 milyar dolarlık vergi indirimi ve istisnaların da eklenmesinin ardından pakete, sadece ''patronları değil'', ''zor durumdaki orta gelirliyi de kurtarma'' gözüyle bakarak desteklediklerini vurguluyorlar.

        Yeni kurtarma paketine ilişkin oylamanın, bugün akşam TSİ 19:30'da başlaması bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa