Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İSPARK'tan yeni projeler geliyor - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak 2005 yılında kurulan İSPARK, yıl sonunda 80 milyon YTL ciro hedefliyor.

        AA muhabirinin İSPARK yetkililerinden aldığı bilgiye göre şirket, bugün İstanbul'da 26 ilçede yaklaşık 500 noktada hizmet veriyor.

        İstanbul genelindeki, yol üstü, yer altı ve yerüstü katlı ve açık otoparklarının toplam kapasitesi 60 bine ulaşan İSPARK, trafiğin akışına katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler de hayata geçiriyor.

        "Park et devam et" projesini İstanbul genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen İSPARK'ın otoparklarındaki çalışan sayısı ise bin 500 adede yükseldi.

        Günde yaklaşık 70 bin kişiye hizmet veren İSPARK otoparkları, geçen yıl 45 milyon YTL gelir elde ederken, bu yıl sonunda 80 milyon YTL ciro hedefliyor.

        Halen 200 cadde ve sokakta yol üstü otopark işletmeciliği yapan İSPARK, en fazla geliri ise Eminönü bölgesinden sağlıyor. Bu bölgede yaklaşık 1 milyon YTL ciro yapan şirket, Eminönü'nün ardından Şişli'den de önemli gelir elde ediyor.

        İstanbul genelinde otopark yatırımları planlayan İSPARK, öncelikle Merter, Cihangir ve Bakırköy'de üç yer altı katlı otoparkı yapmayı hedefliyor.

        Cihangir'de 313 araçlık, fuaye salonu, fitness salonları, sosyal donatı alanlarının da olduğu yarı otomatik ve klasik sistemi bir arada barındıran ve temel atma aşamasında olan otopark 8 ay içinde hizmete açılacak.

        YOĞUN BÖLGELERDE PARK ÜCRETİ ARTIYOR

        Şehir içinde kısa süreli parkı teşvik etmek ve uzun süreli parkı ana arterlerden alıp daha az yoğun olan bölgelere aktarmayı amaçlayan İSPARK, ana arterlerde yüksek, dış bölgelerde ise düşük otopark fiyatı uygulaması yapıyor.

        Şişli gibi yoğun bölgelerde 2 saate kadar 5 YTL ücret alınırken, yoğunluğun az olduğu bölgelerde gün boyu 5 YTL ücret uygulaması yapılıyor.

        Ücretsiz otoparkları da bulunan İSPARK'ın, Ümraniye, Zeytinburnu gibi bazı bölgelerdeki otoparklarında 2 saat ücretsiz uygulaması bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa