Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Küresel krizde cevap bekleyen sorular - Makro Ekonomi Haberleri

        Habertürk'te yayınlanan Parantez programına katılan Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr Burak Saltoğlu önemli açıklamala yaptı. ABD'nin yeni kurtarma planının daha geniş kapsamlı olacağını ifade eden Saltoğlu "Yeni planınherkesi kapsaması isteniyor ve mutlaka muhalifler iledekonuşulmuştur.Bence bir öncekine göre geçmesi çok daha daha kolay olacaktır" dedi.

        BAYRAMDAM SONRA NE OLACAK?

        "Bayram tatili bizim şansımız oldu" diyenSaltoğlu, Türkiye'yi bayramdam sonra nelerin beklediği sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bayram biter bitmezne olacağı önemli. Eğer bu şartlarda ABD'nin yeni planı yinegeçmezse borsada çok daha sert bir kaos ortamı olabilir. Çünkü bu planın ikinci kez kabul edilmemesi demek telafisi olayan bir durum anlamına gelir. Ancak ben bu aşamadadaha iyimserim. Ancak Yeni plan ne kadar yaralara deva olacğı konusuna gelince biraz tereddütteyim. Bu sonuçta müşterilerin mevduatlarını çekip almaması için yapıaln bir plan. Bunların her birinin orta ve uzun vadelisorunları olacaktırvar. Uzun vadeli fonların azalması demek finansal kesimin acil ihtiyaçlarının kesilmesi demektir. Bu da Kur, faiz, büyüme ve işsizlik rakamaları üzerinde olumsuzluğa yol açacaktır"

        TÜRK VATANDAŞLARININ MEVDUATI RİSK ALTINDA MI?

        Saltoğlu bu sorunun yanıtını ise şu şekilde verdi: "Bir sorun olduğunu düşünmüyorum Burada BDDk'nın açıklamları da önemli. Ancak Türkiye açısından ben bir kriz görmüyorum. BDDK gün be gün gerekli takibi yapıyordur. Beykent Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Yaşar Erdinçdekonuyla ilgili olarak BDDK'ya büyük görev düştüğünü söyledi. Panik ortamının yaratılmamasının da önemli olduğunun altını çizen Erdinç şunları kaydetti: "

        YABANCI BANKALAR PARAYI ALIP GİDER Mİ?

        "Şuan 75 milyar dolar parası var Türk halkının. Yabancı banka ne yapar paradan para kazanmak zorundadır. Avrupa'da kurulu bir fon payını satın alabilir. Ana merkezin kurduğu bir fonpayını gidip satın alabilir. Bu şekilde yurtdışına para gönderebilir. Ancak aldığı fon beş para etmeyen ve batan bir yerse bu kötüniyeti gösterir. TMSF'nin bir kitabı çıkıcak ama bir bankayı soymanın 17 ayrıyönteimi var. Bunların hepsi sıkı denetlenmeli. Bunu kim denetlyecek Tabi ki BDDK.zaten her gün tüm gelişmleleri yakından izlediğine eminim"

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa