Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sadece 50 kişi için - Makro Ekonomi Haberleri

        FOTOGRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        “Le Mans” yarışlarının başarılı markalarından Peugeot, tıpkı pistlerde olduğu gibi yollarda da oldukça hızlı. 207 modelinin geçtiğimiz yıl satışa sunulan GT ve RC versiyonlarıyla performans tutkunlarını hedefleyen marka, şimdi aynı kitleye sınırlı sayıda üretilen bir otomobille ulaşmak niyetinde. “207 RC Le Mans Series” adını taşıyan ve tüm dünya için sadece 2000 adet üretilecek olan bu otomobilden ülkemize 50 adet ithal edilecek.

        SADECE BEYAZ RENK

        207 RC Le Mans ilgi çekici bir görünüme sahip. En azından genç gözlerin bu otomobili ilgiyle takip ettiklerini söylemek mümkün. Aslında otomobildeki pek çok detay geçtiğimiz yıl yollara çıkan standart RC ile birebir aynı. Hafifçe karartılmış farlar, 17 inçlik jantlar, tavan spoyleri ve trapezoid formlu egzoz çıkışları standart RC’den tanıdık geliyor. Ancak öndeki Peugeot logosundan başlayarak spoylerde son bulan kırmızı şerit, kapılardaki aslan figürü ve arkadaki “Le Mans Series” logosu tamamen bu otomobile özgü uygulamalar. Sadece beyaz karoser rengiyle üretilen bu özel seri RC’nin kabinindeki en büyük farklılıksa direksiyon simidine işlenen şasi numarası olarak çıkıyor karşımıza. Bu rakam, sürücüye özel bir otomobilin direksiyonunda olduğunu hissettirmeyi başarıyor. Güçlü yan destekleriyle virajlarda vücudu sımsıkı saran spor koltuklar, alüminyum vites topuzu ve deri direksiyon simidi de kabine sportiflik katan, ancak yine RC’den tanıdık gelen detaylar arasında.

        SERT KARAKTERLİ YÜRÜYEN AKSAM

        207 RC, standart 207’lerden çok daha sert ve sıkı süspansiyonlara sahip. Bozuk zeminlerde iç mekanda şiddetli titreşimler yaratan, ancak otomobili tam bir yol tutuş ustasına dönüştüren bu yapı “207 RC Le Mans”da da aynen korunmuş. Sonuçta bu sınırlı üretim otomobili tercih edecekler için sportifliğin konfordan çok daha önemli bir kriter olacağı açıkça ortada. Hızlı virajlarda sürücüsüne güven veren 207 RC Le Mans’ın direksiyon sistemi de yüksek hızlarda yeteri kadar sertleşerek güven duygusunu arttırıyor. SSP (Direksiyon denge programı) olarak adlandırılan özelliği sayesinde kontrollü frenlemelere fırsat tanıyan direksiyonun düşük hızlardaki yumuşaklığıysa şehir içi kullanımına uygun olacak şekilde ayarlanmış.

        ÖDÜLLÜ THP MOTOR 175 HP GÜCÜNDE

        Kırmızı şeritli beyaz renk 207’nin kaputunun altında Peugeot ve BMW’nin ortaklaşa geliştirdiği 1.6 litrelik turbo motor görev yapıyor. MINI Cooper S’e de hayat veren ve kendi kategorisinde yılın motoru ödülüne layık görülen bu ünite 175 HP güç üretiyor. Değişken supap zamanlaması ve direkt enjeksiyonun yanısıra “Twin Scroll” adı verilen yeni bir turbo sistemine de sahip olan bu ünitenin oldukça verimli bir karaktere sahip olduğu gözleniyor. Turbo motorların en büyük sıkıntısı olan turbo boşluğunu minimum seviyede yaşatan ünite, 1600 d/d’de ulaşılan ve geniş bir devir bandına yayılan 240 Nm’lik maksimum torku sayesinde RC Le Mans’ın nefesi kesilmeden hızlanmasını sağlıyor. 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilen ünite, otomobilin 100 km/s hıza 7.1 saniyede ulaşmasını sağlıyor. 207 RC Le Mans’ın sürüş keyfinde verimli motorunun çok büyük bir katkısı var. Ancak şanzımanın vites yolları biraz daha belirgin ve kısa olsa alınan keyif çok daha fazla olabilirmiş.

        DONANIM LİSTESİ KABARIK

        Peugeot 207 RC Le Mans için 44.900 YTL’lik bir fiyat belirlenmiş. 50 kişi bu fiyat karşılığında etkileyici performansın yanısıra kalabalık bir donanım listesine de sahip olacak. Ön-yan ve perde hava yastıkları, ABS, ESP, direksiyon denge programı SSP, acil fren yardımı ve elektronik fren gücü dağıtım sistemi gibi güvenlik ekipmanlarına sahip olan 207 RC Le Mans’ın donanım listesinde çift bölgeli otomatik klima, direksiyondan kumandalı MP3’lü radyo-CD çalar, elektrikli katlanan yan aynalar, park sensörü, hız sabitleme sistemi ve sürüşe duyarlı yönlendirmeli farlar da yer alıyor. Ancak spor ön koltukların, spoylerin, 17 inçlik jantların ve gövde şeritlerinin alıcı kitlesi için tüm bunlardan daha önemli olduğu da bir gerçek.

        Araç özellikleri

        Marka/Model: Peugeot 207 RC Le Mans

        Fiyat: 44.900 YTL

        Motor: 1598 cc, sıralı 4 silindirli, turbo

        Şanzıman: 5 ileri manuel

        Maksimum güç: 175 HP-6000 d/d

        Maksimum tork: 240 Nm-1600 d/d

        Maksimum hız: 220 km/s

        0-100 km/s hızlanma: 7.1 sn

        Ortalama yakıt tüketimi: 7.2 lt/100 km

        Boyutlar (Uz/gen/yük): 4037/1720/1472 mm

        Dingil mesafesi: 2540 mm

        Bagaj hacmi: 270 lt

        Boş ağırlık: 1281 kg

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa