Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Rüya proje gerçekleşiyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünya;da ilk defa uygulanacak olan sistem ile Anamur Dragon Çayı;ndan alınacak suyu, 80 kilometre uzunluğundaki boru hattı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine aktaracak projenin 2009 tarihinde bitirilmesine yönelik çalışmaların önemli bir bölümü tamamlandı.

        Projeye göre söz konusu boru hattının devreye girmesi ile Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yılda 75 milyon metreküp su taşınacak. Bu miktarın yaklaşık 15 milyon metreküpü içme suyu maksatlı kullanılacak. Geri kalan 60 milyon metreküpü su ise sulama için tüketilecek. Böylece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hem içme suyu hem de sulama ihtiyacının önemli bir kısmı anavatandan karşılanmış olacak.

        Deniz yapılarının projelendirilmesi yüzde 90 oranında tamamlanan, kara yapılarının proje çalışmalarında de önemli mesafe alınan projenin, 14 Haziran 2009 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

        Uzun yılar KKTC'nin içme suyu proje ihtiyacını karşılayacak olan proje Anamur dragon çayı üzerinden tesis edilecek Alaköprü barajından alınacak suyun Girne yakınlarında yapılacak olan Geçitköy barajına aktarılmasını öngörüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa