Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Antalya 92 milyon YTL "ayak bastı" parası topladı - Makro Ekonomi Haberleri

        Hidayet Mat AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl sonu itibariyle turistlerden 90 milyon YTL ayakbastı parası tahsil edildiğini söyledi. Bu yılın 8 aylık döneminde geçen yılın rakamlarının aşıldığını ve 92 milyon YTL ayakbastı parası tahsil edildiğini belirten Mat,

        Antalya'nın sadece ''ayakbastı'' parasının 24 ilin topladığı toplam gelirinden fazla olduğunu vurgulayan Mat, şunları kaydetti:

        ''Türk turizminin lokomotifi Antalya, bu sezon turizmde oldukça başarılı oldu. Yılın 8 aylık döneminde bölgeye 6,5 milyondan fazla turist geldi. Antalya Ulusrarası Havalimanı'ndan elde edilen ayakbastı parası sürekli artıyor. Geçen yıl sonu rakamlarını 8 ay sonunda yakaladık. Yıl sonuna kadar 110 milyon YTL hedefliyoruz. Haftada 4 milyon YTL ayakbastı geliri elde ediliyor. 24 ilin topladığı gelirden daha çok ayakbastı parası topluyoruz''

        OTEL VE TATİL KÖYLERİNDEN GELEN GELİR

        Mat, turizme tahsisli alanlardaki otel ve tatil köylerinden ecri misil, kira ve cirolarından alınan paylardan elde edilen gelirin ise yıl sonu 89 milyon YTL'yi aşacağını bildirdi.

        Geçen yıl atıl durumda bulunan Hazine arazileri satışı, çeşitli kira gelirleri, otel ve tatil köylerinden alınan ecri misil, kira ve ciro payı ile tüm gelirlerin 496 milyon YTL olduğunu anlatan Mat, 2008 yıl sonu itibariyle tüm bu gelirlerin 600 milyon YTL'yi bulmasını hedeflediklerini kaydetti.

        Antalya ilinin genel ve katma bütçeli kamu kurumlarının giderinin yılın 8 aylık döneminde 987 milyon YTL olduğunu ifade eden Mat, geçen yıl bu giderin 923 milyon YTL olduğuna dikkat çekti. Mat, giderlerin en büyük bölümünü, 45 bin memur ve işçiye ödenen ücretlerin kapsadığını bildirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa