Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türk kolonyası Avrupa pazarında - Makro Ekonomi Haberleri

        Konya'da faaliyet gösteren bir firma, 100'e yakın çeşitte ürettiği kolonyaları Türklerin yoğun bulunduğu Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.Konya'da Kolonyacılar Sitesi'nde faaliyet gösteren Önder Kolonyaları sahibi Hasan Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1968 yılında babası tarafından kurulan fabrikada 40 yıldır kolonya ve çeşitli kozmetik ürünlerinin üretimini yaptıklarını söyledi.

        Şu anda 800 metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Baykan, ''gül, limon, tütün, menekşe başta olmak üzere 100'e yakın çeşitte kolonya üretiyoruz. Yılda ortalama 500 bin litre kolonyayı yurt içi ve yurt dışında vatandaşların tüketimine sunuyoruz'' dedi.

        TÜRK KOLONYASI AVRUPA PAZARINDA

        Baykan, ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanına, yurt dışında da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerine gönderdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        ''Ürettiğimiz kolonyaları, yurt dışında Almanya başta olmak üzere Avusturya, Belçika, İsviçre, Hollanda gibi birçok ülkeye gönderiyoruz. Görüşmeleri sürdürdüğümüz ülkeler var. Avrupa pazarındaki yerimizi daha da genişletmek istiyoruz. Yurt dışına gönderdiğimiz kolonyaları daha çok Türk vatandaşlarımız tüketiyor. Avrupalılar, kolonyamızı 'Bayramda misafire kolonya ikram' etme kültürü olmadığı için makyaj temizliği ile çarşaf ve yorgan gibi genel temizlik işlemlerinde kullanıyor. Buna karşın gelen talepler sevindirici.''

        İçerisinde alkol, esans ve su bulunan kolonyaların, çeşitli amaçlarla toplumun farklı kesimlerince tüketildiğini anlatan Baykan, bu nedenle sektörün çok geniş bir pazara sahip olduğunu bildirdi. Baykan, buna karşın yasak olması nedeniyle kolonyayı bazı Arap ülkelerine ihraç edemediklerini bildirdi.

        Baykan, Anadolu'da faaliyet gösteren kolonya firmalarının, bir dernek çatısı altında bir araya gelerek haksız rekabete neden olan kişi ve kişilerle mücadelesini sürdürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa