Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Krizi rahat atlatacağız - Makro Ekonomi Haberleri

        Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 36 milyar dolarlık ihracat rakamıyla teslim aldıkları Türkiye'yi 136 milyar dolarlık dev ülke haline getirdiklerini bildirdi.

        Bakan Tüzmen, partisinin Mersin'in Silifke ilçe teşkilatının kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sıkıntılarını bilerek çözüm önerisiyle geldikleri iktidarda, çözüm noktasında gece gündüz ayrımı yapmadan yoğun tempoyla çalıştıklarını söyledi.

        Bu amaçla Türkiye'nin iç sorunlarının yanı sıra dünya çapındaki imajını da en üst seviyelere çıkarılması için dünyanın dört bir yanına gittiklerini anlatan Tüzmen, ''yaptığımız tüm ziyaretlerde ülkemizin kalkınmasında en önemli kalem olan ihracatı artırmak istiyoruz. Bu amaçla verdiğimiz emeklerin karşılığında da 36 milyar dolarlık ihracat rakamıyla aldığımız Türkiye'yi 136 milyar dolarlık dev bir ülke haline getirdik'' dedi.

        ABD finans piyasalarında yaşanan krize de değinen Tüzmen, şunları kaydetti:

        ''Okyanusta bir fırtına olduğu zaman çok büyük dalgalar oluşur. ABD'de yaşanan da böyle. Yani ABD'nin borsa derinliği fazla olduğu için dalgaları da büyük oluyor. Ancak Türkiye, derinliği çok olmayan piyasası olduğu için, fırtına estiği zaman büyük dalgalar yaratmıyor. Yani ekonomi derinliği fazla olmayan ülkemizde dünyadaki krizi daha kolay ve rahat atlatacağız.''

        ZAFER ÜSKÜL

        TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül ise, yerine getiremeyecekleri hiçbir iş için söz vermediklerini, söz verdikleri çalışmaları ise zamanından önce hayata geçirdiklerini belirtti.

        ''AK Parti her zaman ak yüzlü olarak halkın karşısına çıktı'' diyen Üskül, ''Zaman zaman bazı kesimler çıkıp ak yüzümüze kara çalmaya çalışıyorlar. Ama halkımız her şeyi biliyor. Bu nedenle kimse haklı davamızda bizleri haksız duruma düşüremez'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa