Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Terk edilmiş evde hazine! - Lüks Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Fransa’nın başkenti Paris’te Birinci Dünya Savaşı sırasında terkedilmiş bir halde kalan evden çıkan tablo 2.1 milyon euroya satıldı.

        Zamanının en güzel kadınlarından olarak ünlenen Marthe de Florian'ın Paris'teki dairesi torunu tarafından almnalar Fransa'yı işgal edilince terk edilmiş. Evi olduğu gibi kilitleyip biırakan genç kadın İtalya'ya yerleşmiş ve bir daha da dönmemiş. İlginçtir ki öldüğü güne kadar dairenin kirasını ödemeye devam etmiş. O da vefat edince evin boşlatılması gündeme gelmiş ve yetkililer tarafından açılan eve girdiklerinde büyük bir sürpriz yaşanmış.

        İçeri ilk giren yetkilinin cümlesi durumu gayet güzel açıklıyor: Uyuyan güzelin şatosuna girmiş gibi hissettim, zaman adeta donmuştu.

        Ev 2010'da takrar açıldığında içindeki eşyalar ve hikayesi dünyada büyük yankı buldu. O sırada ev içinde keşfedilen gizemli bir kadın portresi de oldukça ilgi çekti. Yapılan araştıremalarla bu portrenin dönemin güzel oyuncularından Marthe de Florian'ı resmettiği ortaya çıktı. Protre ünlü ressam Giovanni Boldini tarafından yapılmıştı. Pek çok zengin ve nüfuzlu erkeğin o dönem peşinde koştuğu Florian, Boldini'nin ilham kaynağı ve metresiydi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa