Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Elektrogitarın öncüsü ünlü müzisyen Les Paul'un gitarları açık artırma ile 5 milyon dolara yeni sahiplerini buldu - Lüks Yaşam Haberleri

        Elektrogitarın öncüsü olarak kabul edilen ünlü müzisyen Les Paul'un gitarları ile bazı eşyaları, açık artırmada toplam 5 milyon dolara (9 milyon TL) satıldı.

        Beverly Hills'teki Julien's müzayede evinde yapılan iki günlük açık artırmada 1951 tarihli Fender No-Caster gitar 216 bin dolara (392 bin TL), 1982 yapımı Gibson Les Paul gitar 180 bin dolara (327 bin TL) ve 1940'lara ait Epiphone Zephyr gitar ise 144 bin dolara (262 bin TL) alıcı buldu.

        Ünlü müzisyenin ölümünden 3 yıl sonra yapılan açık artırmada, araştırma notları 28 bin dolardan (51 bin TL), gitar şemaları ise yaklaşık 41 bin dolara (74 bin TL) satıldı.

        Müzisyenin açık artırmada satılan gitarları ve bazı eşyalarının tutarı 5 milyon doları buldu.

        Müziğe 8 yaşında armonika çalarak başlayan Paul, ilk albümünü 1936'da çıkarmıştı. O yıllarda satılan elektrogitarlardan memnun olmadığı için kendi elektrogitarını geliştirmeye karar veren Paul, ''Gibson Les Paul'' gitarlarını tasarladı. ''The Log'' isimli gitarı ilk modern elektrogitar olarak kabul edilen Paul, 2009 yılında 94 yaşında hayata veda etti.

        Gazete Habertürk

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa