Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Sıradışı eserlerin yer aldığı "Büyük Pazar Mezatı" bugün başlıyor - Lüks Yaşam Haberleri

        Altıncı ‘Büyük Pazar Mezatı' 16 Haziran Cumartesi günü 1430 da Point Hotel Barbaros'ta yapılacak. Müzayedede sıra dışı eserler yer alıyor. Geçen yıl hayatını kaybeden, elli yıl Almanya'da yaşamış olan illüstrasyon sanatçısı Firuz Aşkın'ın (1924-2011) eserlerinden çok büyük bir seçki koleksiyonerlerin ve sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Afiş ve tasarım çalışmalarıyla Almanya ve Amerika'da aranan bir sanatçı haline gelmiş olan Aşkın'ın gemi resimleri ve tarihi kitap kapakları müzaydenin önemli parçalarından.

        Ayrıca Cumhuriyet'in erken döneminden günümüze farklı bir çok sanatçının da illüstrasyon ve afiş çalışmalarından örnekler ve bu çalışmaların orijinal kopyaları, örneğin İhap Hulusi'nin Tayyare Piyangosu için yaptığı reklam afişinin orijinal suluboya çalışması müzayedeye çıkacak eserlerden. Yakın zamandaki çizgi roman kapaklarına kadar geniş yelpazeyi kapsayan koleksiyonlarda özellikle Aslan Şükür'ün çalışmaları dikkati çekiyor.

        Müzayede'nin sıra dışı diğer bir bölümü denizcilik ile ilgili. Şirket-i Hayriyye'den günümüze kadar hizmet hayatı sona ermiş gemilerin parçaları ve bu gemilerle ilgili bir çok belge, obje ve denizcilik ile ilgili resimler var. Tüm eserler ve eşyalar 9-16 Haziran tarihleri arasında Point Hotel Barbaros Kütüphanesi'nde incelenebilir.

        HT Magazin

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa