Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Hello Kitty İstanbul'a 15 milyon dolarlık üs kuracak - Lüks Yaşam Haberleri

        Dünyaca ünlü marka Hello Kitty, Türkiye'deki ilk mağazasını 2012'nin son çeyreğinde İstanbul Ataşehir'de açacak. Japon hediyelik eşya ve oyuncak firması Sanrio'nun 37yıl önce yarattığı ve fenomene dönüşen karakteri Hello Kitty, Peritozu’nun yatırımıyla gelecek. Basın toplantısına katılan Sanrio Başkanı Kunihiko Tsuji, şirketin Avrupa ve Ortadoğu'da yaptığı satışın, toplamsatışının içinde yüzde 30 pay sahibi olduğunu belirtti. Tsuji, “Sanrio'nun ilk eğlence dünyası Hello Kitty World'ün Türkiye'de olması iki ülke kültürü için bağ olacak” dedi.

        SANATÇILAR VE YÖNETİCİ EŞLERİ DE MAĞAZA İSTEDİ

        Sanrio'nun ajansıMax Licensing'in kurucusu DianaMagarino da konseptin ilk kez İstanbul'da uygulanmasının

        nedenlerini şöyle anlattı: “Kent ekonomisi büyüyor. Turistik,modern, şık, lüks bir şehir. Hello Kitty'nin satışları vemarkaya talep artıyor. Sanatçılar, yönetici eşleri mağaza açmak istedi. Talep yoğun oldu. Peritozu ile işbirliği yapıldı. İlk yıl bir noktada olacağız. Yavaş büyüyeceğiz. Konsept Londra ve Manhattan’a da taşınabilir.” Magarino, Hello Kitty World'e Türkiye, İtalya ve Japonya'dan ürün temin edileceğini belirterek, “Sanrio ile işbirliği yapan Swarovski, Fender Guitars, Fuji ve Casio gibi markalar da mağazada yer alacak. Orijinal, farklı ürünlerin satılacağı fantastik bir dünya düşünün” dedi.

        Fotoğraf stüdyosu, güzellik Hello Kitty'nin salonu ve kafe de olacak

        15 milyon dolarlık yatırımla 3 bin metrekare kapalı ve 400 metrekare açık alana mağazayı kuracak olan yatırımcı

        Peritozu'nun ortağı Beste Kaleli Tekelioğlu, Hello Kitty World'ün yetişkinlere de hitap edeceğinin altını çizdi. Tekelioğlu, şunları söyledi: “Bebek ürünlerinden kırtasiyeye, mücevherden mutfak ürünlerine kadar geniş yelpazede ürünler olacak. Kadın ve erkekler için ayrı bölümler ve 4 kafe yapılacak. Hello Kitty Town bölümünde ise fotoğraf stüdyosu, güzellik salonu, Hello Kitty'nin evi,markalı kurabiyeleri, ekmekleri, çiçekleri ile tambir köy kurulacak.”

        Toplantıya, Max Licensing'in kurucusu Diana Magarino, Peritozu'nun ortağı Beste Kaleli Tekelioğlu, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sadıklar ve Sanrio Başkanı Kunihiko Tsuji katıldı

        Gazete Habertürk

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa