Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler VEDAŞ AVM'nin elektriğini kesti, belediye VEDAŞ'ı mühürledi, elektrik kesintisi, van, vedaş, avm, belediye, mühür - İş-Yaşam Haberleri

        VEDAŞ, AVM'nin elektriğini kesince belediye de VEDAŞ'ı mühürledi.

        Bitlis'in Tatvan ilçesinde belediyeye ait olan alışveriş merkezinin ortak gider elektrik borcu ödenmediği gerekçesiyle Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından AVM'nin elektriği kesildi. Elektriğin kesilmesinin hukuksuz olduğunu öne süren belediye ise VEDAŞ'ın binasının ruhsatı olmadığı gerekçesiyle VEDAŞ'ı mühürledi.

        10 YILLIK BORÇ

        VEDAŞ'ın ödenmeyen son 10 yıllık borç nedeniyle geçtiğimiz günlerde Tatvan Belediyesi'nin şebeke suyu depolarına giden elektriği kesmesinin ardından bugün ise yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçenin kalbi durumunda olan ve içerisinde 52 esnafın bulunduğu belediyeye ait Tatvan Yaşam AVM'nin ödenmeyen ortak gider elektrik borcundan dolayı elektriğini kesti. Elektriklerin kesilmesine tepki gösteren esnaflar ve belediye yetkilileri, olaya tepki amacıyla iş makineleri ile birlikte VEDAŞ Tatvan İlçe Müdürlüğünü bastı. Esnaflar, VEDAŞ yetkililerinin istifa etmesini istedi. Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle VEDAŞ binasını mühürletti. VEDAŞ'a gelen belediye iş makineleri ise VEDAŞ'ın kapısında kazı yaparak yolu bozdu. Çok sayıda polis ise olay çıkmaması için VEDAŞ'ın önünde güvenlik önlemi aldı.

        Belediye Başkanı Fettah Aksoy, VEDAŞ'ın kanunlara aykırı uygulama yaptığını savunarak, Hıfzıssıhha kanununun 20. maddesine göre belediyenin halkına su getirmek zorunda olduğunu anlattı. Yapılan kesintilerle bir ilçenin ticaretinin engellendiğini, kaderiyle oynandığını belirten Başkan Aksoy, "VEDAŞ'ın istediği borç, bugüne ait bir borç değil. 10 – 15 yıllık bir borçtur. Bundan başka AVM esnafının hiçbir borcu yoktur. Tek borç AVM'nin ortak kullanım borcudur. Bunun için esnafların elektriğinin kesilmesi hukusuzluktur, hukuka aykırıdır. Geçen gün yine şebeke suyu depolarının elektriklerini hukuksuz şekilde kestiler. Biz bunla ilgili dava açtık ve VEDAŞ'ı mahkemeye verdik. Şimdi ise yine başka hukuk dışı bir uygulamaya imza attılar. Bu insanlığa ve vicdana sığmaz." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa