Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam DEDAŞ'tan "elektrik kesintisi" açıklaması,Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart Pazar günü Dicle Elektrik Bölgesi'nde yaşanan elektrik kesintilerinin sebebinin, gün içinde zaman zaman hızı saatte 90 kilometreyi bulan fırtına olduğu açıklandı.

        Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (DEDAŞ) yapılan açıklamada, yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle Şanlıurfa ve Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki birçok yerde elektrik tellerinin koptuğu, kesintilerin tamamen olumsuz doğa şartlarından kaynaklandığı bildirildi. DEDAŞ yapılan açıklamada, şöyle denildi:

        "Pazar günü Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta etkili olan olumsuz hava koşulları ve fırtınanın elektrik nakil hatlarında kopmalara ve dolayısıyla da kısa süreli de olsa elektrik kesintilerine yol açtı. Bölgede etkili olan fırtınanın hızının, zaman zaman 90 kilometreye kadar çıktı. Bu sebeple Şanlıurfa ve Diyarbakır başta olmak üzere bazı illerimizin yanı sıra bazı ilçelerimizde elektrik direkleri yıkılmış ve enerji nakil hatlarında kopmalar yaşanmıştır. Bunun sonucu olarak yaşanan elektrik kesintileri, arıza onarım ekiplerinin zamanında müdahalesi ile kısa sürede giderilmiştir. Ancak bazı yerlerde olumsuz hava koşullarının etkisi ile müdahale zaman almışsa da gerekli onarımlar en kısa süre içerisinde gerçekleştirilmiştir. Bunun için ekiplerimiz, zaman zaman insanüstü bir çaba sarf etmek durumunda kalmıştır. Tüm bu çabalara rağmen, zorunlu sebeplerden ötürü enerji sürekliliğinde kesintiler yaşanmıştır. Elektrik kesintileri, tamamen olumsuz doğa koşullarından kaynaklanmış olup, kesinlikle herhangi bir kasıt söz konusu değildir."

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa