Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye'den Avrupa'ya gidenler, aktarma yapmaları durumunda tekrar aramaya tabi tutulmayacak - İş-Yaşam Haberleri

        Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa Birliği (AB) ile "tek nokta güvenlik uygulaması" projesinin bu yıl hayata geçirileceğini belirterek, "Türkiye'den Avrupa'ya gidenler, aktarma yapmaları durumunda tekrar aramaya tabi tutulmayacak" dedi.

        Ekşi, söz konusu proje kapsamında havalimanları güvenlik mevzuatının, AB ile uyumlu hale getirilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Ekşi AB ile "tek nokta güvenlik uygulaması"nın başlatılmasıyla Türkiye'den Avrupa'ya giden kişilerin, aktarma yapmaları durumunda tekrar aramaya tabi olmayacaklarını anlattı

        KARGOLAR DAHA GÜVENLİ TAŞINACAK

        Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği (IATA) ile "Güvenli Kargo Projesi"nin de bu yıl başlatılacağını bildiren Ekşi, söz konusu projenin hayata geçmesiyle Türkiye'de bir fabrikada üretilen malzemenin her havalimanında tekrar aranmayacağını, bunun da hava yoluyla taşınan kargoların daha hızlı hareket etmesini sağlayacağını kaydetti.

        TÜRK DENETÇİ SAYISI ARTIYOR

        Genel Müdürlüğün gelişimi için bazı adımların atıldığını ifade eden Ekşi, Genel Müdürlük elemanlarının uluslararası sivil havacılık örgütlerinde çalışmaya başladığını söyledi. Kendisinin Avrupa Sivil Havacılık Teşkilatı Başkan Yardımcısı olduğunu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) Geçici Konsey Başkanlığına Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın'ın getirildiğini anlatan Ekşi, Türk hava yolu denetçilerinin uluslararası denetçiler haline gelmeye başladığını belirtti.

        11 KİŞİ EĞİTİMDEN GEÇTİ

        İki denetçinin, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü adına denetleme yapmaya yetkilendirildiğini, bu yıl bu sayıyı 10'a çıkarmayı düşündüklerini ifade eden Ekşi, "Şu anda 11 arkadaşımız Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün verdiği eğitimlerden geçti. ICAO denetçisinin yapacağı değerlendirmenin ardından 11 çalışanımız uluslararası denetleme yetkisi alacak. Türkiye'deki sivil havacılık çalışanları, dünyada da Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü adına denetleme yapan seviyeye gelinecek" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa