Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yıldız Entegre Romanya'da fabrika açıyor - İş-Yaşam Haberleri

        3.2 milyar TL'ye yaklaşan cirosu ile sadece Türkiye'nin değil dünyanın da önemli üreticilerinden biri olan Yıldız Entegre'nin geçtiğimiz yıl başlayan yatırımında sona gelindi.

        Romanya basınına yansıyan haberlere göre, 150 milyon euroya mal olan ve 460 bin metrekare üzerine inşa edilen ağaç işleme tesisinde 450 kişi çalışacak. Tesiste, tesiste, mobilya endüstrisinde kullanılan MDF, Laminant parke ve kapı sistemleri gibi ürünlerin imal edileceği ve ülke üzerinden tüm bölgeye ihraç edileceği belirtiliyor. Romanya fabrikası lokasyonu itibariyle yurt dışı operasyon merkezlerinden biri olarak konumlandırılacak.

        Ülkedeki mobilya pazarının büyüklüğü 700 milyon euro seviyesinde bulunuyor.

        ÜRETİM YIL SONUNDA BAŞLAYACAK

        Romanya basınında yer alan haberlerde açılışın perşembe günü olacağı duyuruldu. Ancak Yıldız Entegre'den yapılan açıklamada, perşembe günü büyük bir açılış töreninin düzenlenceği, fabrikanın üretime başlamasının ise 2017'nin sonlarına doğru olacağı ifade edildi.

        127 YILLIK FİRMA

        Yıldızlar Yatırım Holding'in şirkketlerinden biri olan Yıldız Entegre, Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri. İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre 1890 yılında Hasan Yıldız'ın Trabzon'da kereste ticaretine başlaması ile temelleri atılan şirket, yıllarca kereste ticareti ile uğraştıktan sonra 1982 yılında Yıldız Mobilya A.Ş adıyla kurumsal işletmeye adım attı. Takip eden yıllarda art arda açtığı tesislerle orman ürünleri sektörünün en büyük kuruluşlarından biri haline geldi. Şirketin Kocaeli MDF Fabrikası, dünyanın tek çatı altında kurulan en büyük MDF kompleksi ünvanını taşıyor.

        REKLAM

        Parke üretiminde dünyanın en büyük üreticilerinden biri konumunda olan şirketin merkezi Kocaeli'nde bulunuyor. Üretim hacmi ise günde 8 bin 500 metreküpü geçiyor. Toplam 9 şirketinde 3 bine yakın kişinin çalıştığı Yıldız Entegre 50'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.Yıldız Entegre, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 38’inci sırada yer alıyor.

        Yurtiçinde halen 6 ayrı tesisle hizmet veren şirketin Rusya'da da devam eden bir yatırımı bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa