Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yapı Kredi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sn. Yıldırım Ali Koç'un, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Sn. Carlo Vivaldi'nin seçilmelerine karar verildi" denildi.

        Ayrıca açıklamada, daha önceden Murahhas Üyeliğe atanmış bulunan H. Faik Açıkalın ve Niccolò Ubertalli'nin Murahhas Üye olarak göreve devam etmelerine karar verildiği bildirildi.

        ALİ KOÇ KİMDİR?

        Ali Koç'un bankanın internet sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

        Ali Y. Koç, yükseköğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi’nin ardından Harvard Üniversitesi (ABD) yüksek lisans programıyla sürdürmüştür.

        REKLAM

        İş hayatına 1990’da American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile başlamış, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda Analist olarak çalışmıştır. 1997 yılında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu bünyesinde Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başlamış, 2010 yılına kadar Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. Ocak 2008 tarihinden bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Y. Koç, Şubat 2016’da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

        Koç, aynı zamanda, birçok Koç Grubu şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Bu görevlerine ek olarak, ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak için, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde Başkan, 1907 Fenerbahçe Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Endeavor Derneği’nde ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Bank of America, Harvard Üniversitesi ve CFR’da Global Danışma Kurulu Üyesi’dir. Ali Y. Koç aynı zamanda Koç Finansal Hizmetler Yönetim Kurulu Başkanı’dır."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa