Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk havayolu şirketlerinden yasağa karşı hamleler - İş-Yaşam Haberleri

        ABD ve İngiltere, Türkiye'nin de içinde olduğu bazı havalimanlarından ülkelerine uçuşlarda kabine cep telefonundan büyük elektronik alet almayı yasaklarken THY yolcular için yeni bir uygulamaya daha başlıyor.

        Gazete Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre; THY, 31 Mart'tan itibaren Amerika uçuşlarında laptop ve tabletlerini teslim eden yolcularına uçak içinde ücretsiz wifi hizmeti verecek.

        THY'DEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

        Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, twitter hesabından yaptığı açıklamada "31 Mart'tan itibaren Amerika uçuşlarında laptop ve tabletlerini teslim eden yolcularımıza uçak içinde ücretsiz wifi hizmetine başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Açıklama Ekşi'nin hesabından İngilizce olarak da paylaşıldı.

        ATLASGLOBAL DE İNGİLTERE'YE ÖZEL TAŞIYOR

        İngiltere, İstanbul'un da içinde olduğu bazı havalimanlarından ülkesine uçuşlarda kabin içine cep telefonundan büyük elektronik aletleri almayı yasaklarken, Atlasglobal Havayolları da kısıtlamalı elektronik aletleri özel olarak İngiltere'ye taşıyor.

        İstanbul'dan Londra'nın Stansted Havalimanı'na tarifeli uçan Atlasglobal Havayolları, Atatürk Havalimanı'ndan teslim aldığı kısıtlamaya giren elektronik cihazları korunaklı özel çantalarda muhafaza ederek iniş sonrası yolculara teslim ediyor.

        Atlasglobal'den konuyla ilgili yapılan açıklamada:

        "Londra/Stansted varışlı seferlerde medikal cihazlar hariç boyutları 16 cm x 9,3 cm x 1,5 cm'den büyük cep telefonu ve akıllı telefonlar, tabletler, laptoplar ve bu cihazlara ait tüm çevre birimleri/aksesuarlarının kabin içinde taşınması otoriteler tarafından yasaklanmıştır. Atlasglobal olarak bu yasak kapsamında başlattığımız uygulamamız ile İngiltere'ye uçacak tüm yolcularımız Atatürk Havalimanı'nda elektronik cihazlarını biniş kapısına kadar yanlarında taşımakta ve elektronik cihazlar Atlasglobal yetkilileri tarafından teslim alınmaktadır. Teslim alınan cihazlar korunaklı özel çantalarda muhafaza edilmekte ve iniş sonrası yolculara teslim edilmektedir. Yolcuların mağduriyetini önlemeye yönelik gerçekleştirilen uygulama sayesinde İstanbul çıkışlı ve transit tüm Londra yolcuları uçuşlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir" denildi.

        Gökhan ARTAN/İSTANBUL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa