Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Uçakta aykırı hareketlerde bulunanlar kara listeye girecek - İş-Yaşam Haberleri

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) 2013'te yayınladığı yönetmelikle havada meydana gelen bazı olaylarda uygulanacak idari para cezalarında düzenlemeye gitmişti. Yönetmelikle, uçuşun güvenliğini tehlikeye düşüren yolculara 1.000 TL ceza kesilmesini uygun görülmüştü. SHGM, havadan sonra havaalanlarında meydana gelen olaylarla ilgili de çalışma başlattı.

        1.000 LİRAYA ÇIKIYOR

        SHGM, bazı ülkelerde uygulanan ve uluslararası dokümanlarda yer alan ‘kara liste’ uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyor. Kurallara uymamakta direnen sorunlu yolcu ilk önce uyarılacak. Uyarıya uymayan ve olay çıkaran yolcu 1.000 TL gibi yüksek miktarda para cezasına çarptırılacak. Üçüncüde kara listeye alınacak. Kara listeye giren bir yolcu da altı aya kadar uçuştan men edilecek.

        REKLAM

        ZORLUK ÇIKARIYORLAR

        Enson 10 Mart ta İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden Düsseldorf şehrine giden Y.E. isimli yolcu, güvenlik kontrolünden geçtiği sırada görevlinin çantasındaki bilgisayarı çıkarması yönündeki uyarısı üzerine, 'çantamda bomba var' diyerek heyecanlı anlar yaşanmasına neden olmuştu.

        İLK KEZ UYGULANACAK

        Türkiye’de bugüne kadar kara liste uygulamasının bulunmayıp, bomba ihbarı veya benzeri hareketlere bulunan yolculara sadece 180 TL para cezası veriliyordu.

        Akşam

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa