Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Amazon.com Türk ürünleri de satacak! - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Şikago'daki Türk Ticaret Merkezi'nin içerisinde 3 Türk kozmetik firmasının yer alacağını belirtti.

        Akyüz, kozmetik sektörünün dünyadaki büyüklüğünün 300 milyar avro olduğunu, sektörün dünyada her yıl ortalama yüzde 5 büyüdüğünü dile getirdi. Türkiye'de ise sektörün büyüklüğünün 3 milyar avro civarında olduğu bilgisini veren Akyüz, kozmetikte dünyanın yüzde 1'ini Türkiye'nin tükettiğini kaydetti.

        Kozmetiğin kriz ortamların da bile büyüyen bir sektör olduğuna işaret eden Akyüz, Türkiye'nin en fazla kozmetik ihracatı yaptığı ülkelerin başında Irak, İran, Rusya, Birleşik Krallık ve Almanya'nın geldiğini söyledi.

        REKLAM

        TÜRKİYE'DEKİ KOZMETİK FİRMALARI "Amazon.com"DA SATIŞA ÇIKIYOR

        Şikago'daki Türk Ticaret Merkezi'nin içerisinde 3 Türk kozmetik firmasının yer alacağını aktaran Akyüz, bu kozmetik firmalarının en çok güvendikleri 3 ürün ile ev ürünleri alanında faaliyet gösteren şirketlerin ürünlerinin, yaptıkları anlaşma kapsamında Amazon.com'da satışa çıkacağı müjdesini verdi.

        Buna göre 11 Türk firmasının 33 ürününün Amazon.com'da satışa çıkacağını aktaran Akyüz, bu ürünlerin yakında dünya pazarı ile buluşacağını anlattı.

        Akyüz, sözlerine şöyle devam etti:

        "Her firmanın 3 ürünü Amazon.com ile yaptığımız çalışmalar sonucunda ABD pazarına gidebilecek. ABD'de satış kabiliyeti yüksek olan 3 ürünü satış kanalına sokuyoruz. Bunun hazırlık süreci yaklaşık 1 ay devam edecek. Firmalarımızın öncelikle TTM Chicago'da kurulumlarını tamamlamasını beklemiştik. 18-21 Mart tarihlerinde düzenlenecek Housewares Chicago Fuarı'nda firmalarımız hem ürünlerini sergileyecekler, hem de hangi ürünlerinin ABD pazarında daha çok şansının olduğunu görecekler. Bahsettiğimiz 11 firmamız bu üç ürünü kendileri seçecek, bizlere bildirecek ve daha sonra buradaki 3 ürünün pazara girişi ile ilgili çalışmalarını İKMİB olarak biz yürüteceğiz. Firmalarımızın kısa sürede ABD pazarındaki payını yükseltmek amacıyla yapacağımız en önemli ve etkili çalışmalardan biri bu olacak. Firmalarımız zaten ABD pazarından ümitliler. Hem ümitlerinin kırılmaması hem de kısa sürede başarı hikayesi oluşturmamız gerektiğinden böyle bir yöntem seçtik."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa