Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turkcell ile Vestel işbirliğine gitti - İş-Yaşam Haberleri

        Vestel, Turkcell’e özel olarak ürettiği yeni telefonu düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. İşbirliğinin detayları Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’ın ev sahipliği, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ile duyuruldu.

        Toplantı kapsamında Vestel’in Turkcell’e özel olarak ürettiği akıllı telefon Venus 5000 tanıtılırken, yine Turkcell’e özel tasarlanan Venus 5580T’nin de yakın zamanda satışa sunulacağı açıklandı.

        PAZAR 2016’DA YÜZDE 15 BÜYÜDÜ

        Turan Erdoğan konuşmasında Türkiye’nin zor bir yoldan gittiği ve sıkıntılarının olduğunu belirterek Türk şirketlerinin dünyadaki hızlı teknolojik değişimlere ayak uydurması ve hatta onların önüne geçmesi gerektiğini, gerekliolan tek kriterin öz güven olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Akıllı telefon işinin dünyada hem teknolojinin hem de insanların merkezinde olduğuna dikkati çeken Erdoğan, yıllık 12.5 milyon adet akılı telefon satılan Türkiye telefon pazarının da yükselen, dünya ortalamasının üstünde büyüyen bir pazar olduğuna ve geçen sene yüzde 15 büyüdüğüne işaret etti. Turkcell portföyündeki 5 inç ekran büyüklüğüne sahip en uygun fiyatlı 4.5G uyumlu telefon özelliğine sahip olan telefonun peşin fiyatı 799 lira olarak açıklandı.

        KİŞİ BAŞI DATA TÜKETİMİ 5 GB'Yİ AŞTI

        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’de 4.5G’ye geçişin üstünden yaklaşık 1 yıl geçtiğini anımsatarak o günden bugüne kadar gelinen noktaya ilişkin bilgiler verdi. Şu an nüfusun yüzde 82,5’inin 4.5G hizmetlerinden yararlandığını dile getiren Terzioğlu, şunları kaydetti: “Aşağı yukarı toplam mobil trafiğin yüzde 35’i 4.5G şebekesinde. Kişi başı data tüketimimiz 1.6 GB’lerden 5GB’leri aşan bir düzeye geldi. Aşağı yukarı 12 milyon adede yakın cihaz 4.5G hizmetimizden yararlanabilir durumda ve 25 milyon abonemiz de 4.5G abonesi. Arada 13- 14 milyonluk 4.5G’lik cihaz ihtiyacı var. İnsanlarımızın eline yeni cihazları, bilgiye ulaşma platformlarını getirmemiz lazım. Ulaşılmaz diye düşünülen hedefler kısa zamanda hayata geçebiliyor. Bugün 5 telefondan birinin yerli olması önemli bir başarı unsuru.”

        Gazete Habertürk

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa