Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çay yerine süt içiyorlar - İş-Yaşam Haberleri

        Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Yılmaz Çapak, son yıllarda kahvelerde çay yerine sütün tercih edildiğini açıkladı.

        Çay ocağı ve kahvehanelerde çay yerine sıcak süt içen müşteriler, hem ısınıyor hem sağlıklı gıda tüketiyor hem de yöredeki süt üreticilerine destek oluyor.

        Uygulamadan hem üreticiler hem işletmeciler hem de müşterilerin memnun olduğunu dile getiren Çapak, "Sağ olsunlar esnafımız da hijyen konusuna çok önem veriyor. Kahvehane işletmecileri kazandığı gibi üreticiler de kazanıyor. Bunun için esnafımızı teşvik ediyoruz. Özellikle kış aylarında vatandaşımız çaydan ziyade süt içmeyi daha çok tercih ediyor. Kahvehanelerimizde ve pastanelerimizde günlük 5 tonun üzerinde süt tüketiliyor." dedi.

        REKLAM

        Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç da kahvehanelerde süt tüketilmesinin önemli ancak yetersiz olduğunu belirtti. İl genelinde ortalama günlük 30 ton süt üretildiğine işaret eden Koç, "Süt üretimi çok ancak süt satılmıyor. Arz talepten fazla olduğu için süt üreticinin elinde kalıyor veya sağılmıyor. Bunun sebebi de yerel firmaların yaptığı yoğurt ve ayranın pazar bulamamasıdır. Bunun için vatandaşlarımıza, sadece süt içmeyi değil, bolca süt ve süt ürünlerini tüketmeyi tavsiye ediyoruz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa