Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hangi bakanlıklara personel alınacak? Bakanlık personel alımı ne zaman başlayacak? - İş-Yaşam Haberleri

        Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği hakkında ilk gelişmeler yaşanmaya başlandı. Bakanlıklara personel alımı için yetkililer harekete geçti. Peki hangi bakanlıklara personel alınacak? Personel alımı ne zaman?

        HANGİ BAKANLIKLARA PERSONEL ALINACAK?

        Yapılan çalışma ve düzenlemeler doğrultusunda alınan karar göre, 2017 yılında 60 binden fazla memur alımı yapılacak. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı'na taleplerini gönderen bakanlıklar, kısa sürede personel alımını başlatacak.

        Düzenlemeler dahilinde Adalet Bakanlığı'na 10 bin, Sağlık Bakanlığı'na 29 bin 500 personel alınacak ve Milli Eğitim Bakanlığı'na da 30 bine yakın öğretmen ataması yapılacak.

        REKLAM

        PERSONEL ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        İddialara göre Sağlık Bakanlığı, bulunduğumuz 2017 yılının Mart ayında 4 bin personel alımı yapacak. Aynı zamanda 13 bin de doktor istihdamı yapılacak. Adalet Bakanlığı ise yıl sonuna kadar belirli zamanlarda 10 bine yakın, hakim ve savcıların da dahil olduğu personel alımlarını sürdürecek.

        Planlamalara göre ilk aşamada 3 bin 500 hakim ve savcı alımına yönelik sınav süreci devam ederken, 5 bine yakın da zabıt katibi ve infaz koruma memuru görevlendirilecek. Haziran ayında yapılacak sınav ile de 2 bin hakim ve savcı alınacak.

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise yıl sonuna kadar 30 bin öğretmen alımı yapmayı planlıyor. Öğretmen alımlarından hariç olarak, Şubat ayında okullara 4 bin 300 hizmetli personel ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Aynı zamanda bin 500 engelli öğretmen de görevlerine atanacak.

        İLK HEDEF İŞSİZLİK ORANINI %10'UN ALTINA İNDİRMEK

        REKLAM

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2016 Kasım ayı işsizlik oranlarını da değerlendirdi ve Ocak 2017 rakamlarının gelmesiyle işsizliğin düşmeye başlayacağını söyledi. Aynı zamanda Müezzinoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yılsonu hedefi %10 fakat Cumhurbaşkanımızın verdiği bu büyük destekle inanıyorum ki işsizlik rakamları 2017 Aralık sonu yüzde 10'un altına inecektir." ifadelerini kullandı.

        İŞSİZLİK ORANI İÇİN STK'LARDAN DESTEK

        TOBB Genç Girişimciler Güneydoğu Bölge Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, işsizlik oranının düşürülmesi ve binlerce kişinin iş sahibi yapılması için yapılan düzenlemeler dahilinde olumlu yönde artışlar olacağını vurguladı.

        Mersin Valisi Özdemir Çakacak da yaptığı açıklamalarda, Mersin ilindeki iş adamı kuruluşlarının istihdama destek çıkacaklarını duyurdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa