Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 500 bin kişiyi istihdam edeceğiz! - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konulu toplantıda, kentteki iş dünyası örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan milli istihdam seferberliğine destek olduğunu açıklayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul, bu istihdam hareketinde çok önemli role sahip şehirlerimizin başında gelmekte. İstanbul, bu sorumluluğunun farkında. Bu farkındalığın gereği olarak da bu harekete en büyük katkıyı vermeye hazırdır. Bugünkü toplantımız da bu minvalde oldu. Getirilen yeni imkanlar, teşvikler ve ülkemizin ekonomik hayatının daha ileri noktaya taşınmasında üzerimize düşen vazifeler ve gerektiğinde yapmamız gereken fedakarlıklarla ilgiliydi" dedi.

        REKLAM

        Vali Şahin, yaklaşık iki saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamalar şöyle oldu:

        "İstanbul, bu görevini vermiş olduğu taahhüdünün daha da üstüne çıkarak, en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan sonra da bu faaliyetlerimiz ve toplantılarımız devam edecek. Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla, iş dünyamızla daha fazla bir araya geleceğiz. Tabii burada, bir de şunu özellikle belirtmek isterim ki iş adamlarımızın en büyük ihtiyaçlarından birisi, nitelikli iş gücü ya da çalışacak iş gücü. Bazen vasıfsız da olsa iş gücünü talep ediyorlar. İstihdam noktasında gayretliler. Bu konuda da vatandaşlarınızın en azından işe başladıktan sonra eğitilme imkanının olduğunu bilerek ilgi gösterirlerse zannediyorum, iş gücü ile istihdam gücü daha rahat buluşmuş ve daha verimli ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlanmış olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıda bir taahhüdü var. Bu 500 bin kişi. Evet İstanbul'u taahhüdü 500 bin kişidir. Bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek kendimizi o derece başarılı saymış olacağız."

        REKLAM

        BELEDİYE OLARAK CİDDİ YATIRIMLAR YAPMAKTAYIZ

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kent ekonomisinin önemine değindi. Topbaş, "Türkiye ekonomisini güçlendirme adına özellikle İstanbul'daki işadamlarımızın, yatırımcıların daha aktif olmaları arzu edilmektedir. Bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. İnşallah 2017'nin ikinci yarısı ekonomide Türkiye'nin ciddi bir hamlesi haline gelecektir. Belediye olarak çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımlar aynı zamanda istihdam demektir" dedi.

        400 BİN ÜYEMİZLE HAZIRIZ

        "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konulu toplantıya katılan İTO Başkanı İbrahim Çağlar da İTO'nun 400 binin üzerinde üyesi bulunduğunu bu milli seferberlik çalışmasına da üyelerinin canı gönülden katılacaklarına olan inancını dile getirdi. Çağlar, "Bu seferberlik yarışında istihdam sağlandığında aynı zamanda piyasalarımızı daha da hareketlendirecektir. Sayin valimizin başkanlığında önemli kararlar aldık ve bunlar sıkı bir şekilde takip edilecektir" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa