Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fitch Ratings Trump'ın politikalarını değerlendirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin alltına düşürerek büyük tepki çeken kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı negatif etkili ekonomik politikalarının dünyadaki bazı önemli ülkeleriçin de alarm verdiğini açıkladı.

        Fitch'den yapılan açıklamaya göre Trump yönetimi, uluslararası ekonomik koşullar ve global kredi notları için bir risk oluşturuyor.

        Fitch, Trump'ın bazı politikalarının ekonomik büyüme için olumlu ve pozitif olacağını ama göç ve uluslararası ticaret konusundaki politikalarınınbir direnç noktası olduğunu belirtti.

        Fitch, ülke notları açısından öncelikli risk olarak, öngörülebilirliği azalan ABD politikası, daralan uluslararası sermaye akışları gibi unsurlar nedeniyle ülkelerin ekonomik büyümelerinin darbe alma ve kamu finansmanlarının baskı altına girme olasılıklarını gösterdi.

        Fitch, "Trump yönetimi altında en fazla risk taşıyan ülkelerin, önceki yönetimlerde ABD ile yakın bir ekonomik ilişkiye sahip olan ancak mevcut mali dengesizlikleri olan ve buna ek olarak, ABD'ye göç edenler veya mallarını ABD'ye gönderen çok sayıda göçmen barındıran ülkeler" dedi.

        İŞTE O 14 ÜLKE

        Almanya, Kanada, Japonya, Çin, Meksika, Hollanda, İngiltere, Honduras, Nikaragua, Guatemala, El Salvador, Brezilya ve Doğu Asya ve Orta Avrupa olmak üzere Trump politikalarından olumsuz etkilenebilecek ülkeler ve bölgeler listesinde yayınlandı.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa