Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taksim'e yapılacak caminin ruhsatı verildi - İş-Yaşam Haberleri

        Taksim'de yapılması planlanan cami alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İş makinelerinin geldiği alana ilk kazma da vuruldu. Çalışmalar devam ederken caminin yapılması planlanan alandaki Taksim Mescidi'nde ise Cuma namazı kılındı. Mescide sığmayan vatandaşlar, namazı mescidin sokağına serilen hasırlarda kıldı.

        Cemaatin Cuma günleri mescide sığmadıklarını söyleyen esnaf Mustafa Darcan, "Çevre esnafı olarak yakın olan bu mescitte namaz kılıyoruz. Mescide 300 kişi ancak sığıyor. Geri kalanlar sokakta kılmak zorunda kalıyor. Hava soğuduğunda ve cemaatin kalabalık olduğu cuma namazlarında zorluk çekiyoruz" dedi.

        REKLAM

        "KAMU KAYNAKLARI HARCANMAYACAK"

        Cuma namazı için Taksim Mescidi'ne gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise yapılacak cami projesi hakkında bilgi verdi. Cami ruhsatının verildiğini söyleyen Demircan, "Taksim Mescidi'nin bulunduğu yerde bir Taksim Camii projesi son 50 yıldır kamuoyunun gündemindedir. 2010 yılında koruma alanları imar planlarımızda otopark alanı cami alanı olarak tescillenmişti. 2013 yılında imar planları iptal olunca 2015'e kadar bölge plansız kalmıştı. 2015 yılında mevcut yapı Danıştay'dan tekrar geri gelince burada cami yapımına da onay çıkmıştı" dedi.

        Projenin Anıtlar Kurulucunda onaylandığını söyleyen Demircan şöyle devam etti: "Taksim Cami'ni yapmak isteyen hayırsever işadamları da var. Kamu kaynağı harcanmadan yapılacak bu caminin belediye ruhsatı da verilmiş durumdadır. Ruhsatı alan iş adamı iş makinelerini getirdi ve ilk çalışmalarına başladı. Kazık çakıldı. Anıtlar Kurulu'nun gözetiminde devam edecek. İnşaat 1-2 yılı bulacak. Tüm masrafı Sur Yapı ortakları üstleniyor. İhale yapılmadı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile bu işin yapılması konusunda protokolünü yaptı. Cami, mimarisi ile buradaki yapılara uygun."

        REKLAM

        YUSUF DOĞAN / HABER MERKEZİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa