Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin açılışı yapıldı - İş-Yaşam Haberleri

        İlk yastık gazının basılmaya başlanacağı Tuz Gölü'nün altına inşa edilen doğalgaz depolama tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın katıldığı törenle açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda oylanacak sistemi "Türk tipi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak tanımlayarak mevcut sistem için "Bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan'da prangaları söküp atmaya var mıyız?" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        DOĞALGAZ DEPOLAMA MERKEZLERİ

        "Türkiye daha önceki pek çok ilk gibi burada inşa edilen depolama tesislerinin teknolojisi ve mühendisliğiyle ilk defa tanıştı. Buraya yola çıkarken, imzayı attık. Bugünkü törenimizle Tuz Gölü'nün altındaki depolara ilk doğalgaz basma işlemini başlatıyoruz. Ülkemizin günlük ihtiyacının 6'da 1'i temin edilecek. Atil durumlarda ülkemizin gaz ihtiyacını karşılamaya yönelik başka çalışmalarımız da var. İzmir'de Türkiye'nin ilk LNG depolama terminalini de Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hizmete aldı. Trakya ve Mersin'deki depolama merkezleriyle, ülkemiz doğalgaz depolama alanında önemli bir yere geliyor. Bunlar basit yatırımlar değil.

        REKLAM

        Bu hayırcılar var ya, bunlar sadece laf üretirler, hizmet yok. Ama biz size aşığız. Bu aşk bizi dertli etti. Şimdi de Karadeniz'i Marmaray'a bağlıyoruz. Bu sistem, bu bizim bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan'da prangaları söküp atmaya var mıyız?

        4 yavrusu İmam Hatip'te okuyan babayım. Kapılarda çok çile çektik. Kızlarımı başörtülerinden dolayı, çocuklarımı katsayısına tabi tutarak istediğimiz üniversiteye sokmadılar. Biz de çocuklarımızı yurtdışına göndermek zorunda kaldık. Dünyanın en güçlü üniversitelerinde okudular ama Türkiye'de üniversiteye sokmadılar. Biz hiçbir beşeri gücün önünde eğilmeyiz. Biz sadece Rabbimizin huzurunda secdede eğiliriz. Bugüne kadar kimse bizi eğemedi. Şimdi şu millet, el ele verdiği sürece biz ülkemizi de muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız.

        "16 NİSAN'DAKİ EVET..."

        Türkiye yönetim sistemini değiştirme konusunda önemli bir kavşağa geldi. Gelirken imzayı attım. Şimdi süre başladı. 16 Nisan'da benim aziz milletim sandığa gidiyor. Biz hayatımızın hiçbir döneminde milletten korkanlardan, kaçanlardan, millete tepeden bakanlardan olmadık, olmayacağız.

        REKLAM

        Sonunda ne olacak? Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, başbakan olsan ne yazar, milletvekili, belediye başkanı, trilyarder olsan ne yazar? Gideceğimiz yer neresi 2 metreküp toprak. Millete tepeden bakılmaz, milletle el ele olunur.

        15 Temmuz'da bu millet göğsünü tanklara siper etti mi, F16'lara siper etti mi, helikopterlere siper etti mi? 16 Nisan'daki evet aynen bunun tekrarıdır.

        "İdam isteriz" sloganları üzerine Erdoğan: "16 Nisan bu işin sinyali olacaktır. Benim askerimi, polisimi, korucumu şehit edenlerin akıbeti dediğiniz gibi idamdır. Bu karda kışta benim Mehmedim bu vatanı milleti korumak için neler yapıyor görüyorsunuz. Biz nasıl olır kanlarını yerde bırakırız. Onun için 16 Nisan'da evet."

        "BU SİSTEMİN ADI..."

        Anayasa değişikliği ile getirilen cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi yani başkanlık sistemi Türkiye'nin birliğini, beraberliğini koruyarak hedeflerine ulaşma yolunda verilen mücadeleyi gösterecektir. Bunun adı Türk tipi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Biz farklı bir sistemle geliyoruz. Yani Cumhurbaşkanının aktif olarak bir partisi olacak. Buna karşı çıkanların derdi, bu ülke ve millet için iyi olan, güzel olan, faydalı olan ne varsa sorunu var.

        REKLAM

        Bu ülkede Cumhuriyetle, devletle, rejimle bir derdi yoktur. Dünyanın yeniden kurulan sistemi içinde en güçlü, en avantajlı konumu elde etmektir. Mevcut yönetim sistemimiz sadece askeri darbelere değil, siyasi ve ekonomik krizlere açık yapısıyla bizi hedeflerimize ulaştırma konusunda engeldir. Yönetim sistemimizi değiştirmekten başka çaremiz yoktur. Böyle bir değişim, ülkenin ve milletin geleceği için istenir. Her kim bunu şahsıma bağlıyorsa, milletin kendisine teveccüh etmeyeceğini biliyor olması."

        YILDIRIM: ŞİMDİ SÖZ TEKRAR SİZDE

        Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

        Bugün açılışını yaptığımız yeraltı doğalgaz depolama tesisinin Aksaray'lılara hayırlı olmasını diliyorum. Aksaray tarih boyunca medeniyetin buluştuğu, bugün de özellikle kuzeyi güneye bağlayan bir geçiş noktası. Ancak uzun yıllar boyunca araçlar şehrin içine uğramadan geçiyordu. AK Parti'nin iş başına geldiği ilk günden beri, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin her köşesinde olduğu gibi Aksaray'ın tüm eksikliklerini bir bir gerçekleştirdik. 15 yılda hükümetlerimiz döneminde Aksaray'a tam 5 milyar yatırım ve destek sağladık. 2006 yılında Aksaray Üniversite'sini kurduk. 2003 yılında sanayi, 2005 yılında konutlarda doğalgaz kullanımı sağladık.

        "YOLLARI BÖLDÜK AMA TÜRKİYE'Yİ BİRLEŞTİRDİK"

        REKLAM

        Yaklaşık 13 milyon ders kitabını ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıttık. 4 bin konut yaptık Aksaray'da... Koca Aksaray'da bölünmüş yol miktarını 175 kilometreye çıkardık. Yolları böldük, hayatları birleştik. Yolları böldük, Türkiye'yi birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük ama gönülleri böldürmedik. Siz FETÖ eşkiyasına karşı geleceğimize sahip çıktınız.

        HASTANE, TREN VE HAVALİMANI MÜJDESİ

        400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Bu yıl sonuna varmadan bu hastaneyi Aksaray'a kazandırmış olacağız.

        Aksaray üzerinden iki tren hattını limanlara indireceğiz. Aksaray- Konya-Antalya tren yolunun proje çalışmaları da devam ediyor. Havayolunda da Aksaray'ı geride bırakmayız. İnşallah Aksaray'ın Havalimanı'da olacak. Artık söz ağızdan çıktı, AK Parti sözünün eri olan bir partidir. AK Parti söz verirse yapar.

        "YENİ BİR TARİH YAZMAYA VAR MISINIZ?"

        2007 Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinde Aksaray yüzde 86 "evet" dedi ve rekora imza attı. 16 Nisan'a hazır mısınız? Yüzde 90'da anlaştık, tamam. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74'le güçlü bir şekilde seçtiniz. Demokrasi nöbetlerinde dimdik durdunuz. Vatana uzanan eller kırılsın dediniz. Şimdi söz, tekrar sizde. Biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz, başka hiçbir gücünde eğilmeyiz. 16 Nisan'da yeni bir tarih yazmaya var mısınız?

        REKLAM

        Karanlık senaryoları sona erdirmeye var mısınız? Ecdad mirasını geleceğe taşımaya var mısınız? Daha fazla kalkınma daha fazla refah için var mısınız? İşimizi aşımızı büyütmeye, güçlü Türkiye için hazır mısınız? Milletin verdiği her karar da varız, kararımız "evet"

        "MİLLET AVM'YE GİDİYOR, BUNLAR AYM'YE"

        Ana Muhafelet Partisi yöneticileri, biz "söz milletin" dediğimiz zaman AYM'ye gidiyor. Millet AVM'ye gidiyor, bunlar AYM'ye! Türkiye sizin oyuncağınız değil, Türkiye bu ağırlıkları üzerinden atacak.

        Ülkemiz, liderliğinizde geleceğe kararlı bir şekilde yürüyor. Aksaray Türkiye'nin büyük hedefleri için "evet" diyor. Türkiye'de sadece Aksaray değil 81 eyalet şaha kalkacak. 270 milyon değerinde eser, Aksaray'a hayırlı olsun uğurlu olsun. Yiğitler, kahramanlar diyarı Aksaray'da yapacak çok işimiz var. Yeter ki gönüller bir olsun, yeter ki Allah yardımcımız olsun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, kararımız "evet"

        ALBAYRAK: SESSİZ DEVRİMLERE YENİLERİNİ EKLİYORUZ

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

        REKLAM

        2013 yılında inşaatına başlanan, tüm Bakanlık Çalışanlarımız ve Botaş çalışanlarımız ve Çinli firmalar başta olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum.

        Belirlediğimiz 3 ana kriter üzerine strateji belirledik. Bunların tümü ortakların menfaatine olması önceliğimiz oldu. İkincisi bölgesel arz talebine, üçüncü unsur ise barışa katkıda bulunması oldu.

        Türk Akımı Projesi'ni geçtiğimiz Ekim ayında imzaladık. Yine arz güvenliği için önemli gördüğümüz LNG teknolojilerini Türkiye'ye kazandırmak için Aralık ayında İzmir ayağında gerçekleştirdik.

        Doğalgazın yanında elektrik alanında da öz verili bir mesai harcıyoruz. Yerli kömüre dayalı elektrik için buna dayalı santralleri desteklemeyi amaçlayalım. Yerli kömürün elektrik üretimindeki payını yüzde 23 arttırdık. Yerli kömürün toplam porföyümüzdeki payını arttırmak için yeni bir sistem kuruyoruz. Buna karşılk yatırımcılarımızdan yeni nesil, çevreyle uyumlu termik santraller kuruyoruz.

        REKLAM

        Daha çok yerli ve daha çok yenilebilir noktasında çalışıyoruz. Tüm izinleri alınmış, yerli üretim ve ARGE yapısını da Türkiye'ye kurmak üzere bir şartname ve yatırım alt yapısı oluşturduk. 14 yıldır her alanda ortaya koyulan sessiz devrimlere yenilerini ekleyerek sizin beklentilerinizi hayata geçiyoruz. Yorulmadan çalışacağız. Milletimiz bunu sonuna kadar hakediyor.Türkiye olarak biz güçlü olunca, dünyanın dört bir köşesindeki mazlumlar da güçlü oluyor. Bu tarihi yatırımın Türkiye'ye, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa