Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mikhail Fridman Çukurova'nın Turkcell hisselerini almadı - İş-Yaşam Haberleri

        Bloomberg News'in konuyla ilgili bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rus milyarder Mikhail Fridman’ın LetterOne şirketi, Çukurova Holding’in Turkcell'deki yüzde 13,8 payını alma hakkını kullanmadı.

        Fridman’ın söz konusu payları alması için son gün 28 Kasım’dı.

        Bloomberg News, 21 Kasım’da da Çukurova Holding’in, Fridman'ın Turkcell'de dolaylı olarak sahibi olduğu yüzde 13.2 payı alma hakkını kullanmadığını bildirmişti.

        Londra’daki Uluslararası Tahkim Mahkemesi, Ağustos ayında Çukurova'nın, Fridman'ın Turkcell'deki payını 2,7 milyar dolar karşılığında satın alması ya da Turkcell’deki kendi payını aynı değerle Fridman'ın LetterOne şirketinin sahibi olduğu Alfa Telecom’a satması yönünde karar vermişti.

        Karara göre, Turkcell'in değeri mevcut piyasa değerinin 3 katının üzerinde 20 milyar dolara denk geliyor. Ancak, kazanan taraf Turkcell'de yönetim hakkına da sahip olacak.

        Bloomberg News, Çukurova ve LetterOne temsilcilerinin yorum yapmaktan kaçındığını bildirdi.

        Oyak Yatırım, "Bu durum, Turkcell’in yönetim kontrolüne yönelik ortaklar arasında uzun yıllardır devam eden ihtilafın iki taraf arasında yeni bir hisse satışı ihtimali doğana kadar devam edeceğini gösteriyor" dedi.

        Turkcell hisseleri haberin ardından yüzde 1,4'e kadar düşüşle başladı.

        YILAN HİKAYESİNE DÖNEN İTİLAF

        Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesi Turkcell Holding'e, yüzde 13,07'si Teliasonera'ya ait, yüzde 35,88'i ise halka açık. Turkcell Holding ise yüzde 53'ü Çukurova Telecom Holdings (CTH), yüzde 47'si Teliasonera'da bulunuyor. Altimo'nun CTH'de yüzde 49 hissesi bulunuyor.

        Çukurova Grubu, Alfa Grubu'na rehinli dolaylı Turkcell hisselerinin geri alımı için 2014'te Ziraat Bankası ile kredi sözleşmesi imzalamış ve Alfa Grubu'na 1,604 milyar dolarlık borcunu ödemişti. Bu kredi karşılığında söz konusu yüzde 13,76'lık pay Ziraat Bankası'na teminat olarak verilmişti.

        Çukurova Grubu, Alfa'nın CTH'deki hisselerini almak üzere teklif yapmış ancak Alfa bunu reddederek 2014 sonunda Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde hukuki süreci başlatmıştı.

        Rus VTB Grubu geçen haftalarda yaptığı açıklamada, Rus Alfa Grubu ile Turkcell’de olası hisse artırımı da dahil olmak üzere, çeşitli yatırımların yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa