Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çinli emekliler IKEA'yı bezdirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Çinli emeklilerin işgaline uğrayan, hatta çöpçatanlık merkezi haline gelmesinden yorulan ünlü mobilya markası IKEA’nın Şangay mağazası, alışveriş yapmadan oturup, aldıkları ücretsiz kahve ile gün boyu vakit geçiren yaşlılara restoranı kapattı.

        Çin devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre özellikle salı ve perşembe günleri yaşlıların akına uğrayan IKEA restoranında oturacak yer bulamayan müşterilerin şikayetlerini dikkate alan mağaza yönetimi yeni restoran politikası uygulama başladı.

        Mağaza girişine asılan duyuru ile "Yemek yemiyorsanız, oturamazsınız" sloganı ile yeni restoran politikasını duyuran mağazanın basın sözcüsü Tang Qiang ‘‘Müşteri kartı olan herkese kahve ücretsiz. Bu nedenle burada toplanmayı seviyorlar. Mağazanın merkezi yerde olması da yaşlıların buraya gelmesini kolaylaştırıyor. Ancak son zamanlarda müşterilerimizden restoranda yer bulamadıkları için çok sayıda şikayet aldık. Yaşlıların uygun olmayan davranışları konusunda da çok şikayet var’’ sözleriyle yeni politikalarını savundu.

        MÜŞTERİLERLE KAVGA EDİYORLAR

        Mağaza girişine asılan duyuruda bazı yaşlıların kabul edilemez davranışlarından bezildiğini, kahve ve kekin ücretsiz olmasına karşın bazılarının beraberinde yiyecek getirdiği, yüksek sesle konuşulduğu, birbirleriyle veya diğer müşterilerle kavga ettikleri hatta yerlere tükürdükleri açıklanıyor.

        IKEA’nın yeni politikası sosyal medyada bir yandan desteklenirken, bazı kesimler de politikayı yaşlılara saygısızlık olarak nitelendiriyor.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa