Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Global Tower'ın hisseleri için 20-21 Ekim'de talep toplanacak - İş-Yaşam Haberleri

        Şirket açıklamasına göre, en son mayıs ayında arz için gong törenine ev sahipliği yapan Borsa İstanbul (BİST) yeni bir halka arza daha hazırlanıyor. Borsa İstanbul'da işlem görmek için yola çıkmış olan Turkcell iştiraklerinden Global Tower'ın halka arzında son viraja girildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketin sunduğu izahnameyi onayladı.

        Onaylanan izahnameye göre Global Tower yüzde 21,7'sini halka açacak. Türkiye'nin ilk ve tek, Avrupa'nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük bağımsız kule şirketi olan Global Tower'ın halka arz fiyatı pay başına 3,82 TL ile 4,46 TL aralığında olacak. Hisseler için 20-21 Ekim tarihleri arasında talep toplanacak.

        KONSORSİYUMA İŞ YATIRIM LİDERLİK YAPIYOR

        Global Tower'ın yurt içinde halka arzına İş Yatırım liderliğinde 23 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında ise Citigroup Global Markets Limited aracılık ediyor. Global Tower halka arzının tamamı ortak satışı yoluyla gerçekleşecek olup, arz sonrası halka açıklık oranının yüzde 21,7 olması bekleniyor. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 25'e çıkabilecek.

        Halka arz edilecek payların yüzde 70'i yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, yüzde 30'luk bölüm yurt içi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın yüzde 10'u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurt içi kurumsal yatırımcılara yapılacak.

        Global Tower, Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde işlettiği 10 bine yakın kuleyi yöneterek ve/veya işleterek kira geliri ve/veya diğer gelirler elde ediyor. Bu anlamda Global Tower, halka açılarak yatırımcıya düzenli geliri olan Türkiye'deki ilk ve tek bağımsız kule şirketine ve toplam kule varlıkları bakımından en büyük telekom altyapı operatörüne yatırım yapma imkanı sağlayacak.

        Global Tower, 2015 yıl sonu itibarıyla gelirinin yüzde 84'lük kısmını kira gelirlerinden elde ediyor. Şirket Yönetim Kurulu ayrıca halka arzın ardından 365 gün boyunca sermaye artırımı yapmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarını artırmayacağını, Turktell Yönetim Kurulu ise payların BİAŞ'ta işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 180 gün boyunca BİAŞ'ta ve BİAŞ dışında satmayacağını taahhüt etti. Kar payı dağıtım politikasında ise her yıl, dağıtılabilir net karın en az yüzde 75'inin nakit kar payı olarak dağıtılması yönünde hedef belirledi.

        "DİĞER ŞİRKETLERİN DE BİZİ ÖRNEK ALARAK PLANLARINI ERTELEMEMELERİNİ TEMENNİ EDERİM"

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Türkiye ekonomisinin özellikle yurt dışından gelen suni sebeplere dayalı baskılarla zora sokulmaya çalışıldığını belirterek, bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu dile getirdi. Akça, şunları kaydetti:

        "Hain darbe girişiminde, kurşunun üzerine yürüyen, tankın karşısına dikilip demokrasisine sahip çıkan halkımız, sonrasında da elindeki dövizini bozdurarak ekonomiye destek vermiştir. Böyle bir konjonktürde şirketlerin de üzerilerine düşeni yapmaları gerekir, Global Tower'ın Borsa İstanbul'da işlem görmesi halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır. Bu teşebbüsümüzün yatırımcılarımızın ilgisine mazhar olacağına olan inancımız tamdır. Diğer şirketlerin de bizi örnek alarak planlarını ertelememelerini temenni ederim."

        Global Tower'ın hisselerin yüzde 70'inin yurt dışı kurumsal yatırımcılara arz edilecek olmasının da ayrıca Türkiye ekonomisine güvenin önemli bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Akça, "Halka arz büyüklüğü ek satış dahil 329,8-385,1 milyon TL aralığında olacak. Yaklaşık 1,4 milyar lira piyasa değeri olan şirketimiz Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 10 bine yakın kule portföyü işletmektedir" ifadelerini kullandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa